Politika

Kazao kako to nije prva takva akcija

Abazović: Znao sam da će ANB pokrenuti akciju, moraće da prilože dokumentaciju

Odlazeći premijer Dritan Abazović kazao je kako je znao da će ANB pokrenuti akciju u kojoj je više desetina lica osumnjičeno za saradnju sa ruskim tajnim službama.

Abazović: Znao sam da će ANB pokrenuti akciju, moraće da prilože dokumentaciju Foto: Facebook
Portal AnalitikaIzvor

"Znao sam da će biti pokrenuta akcija. To nije prva takva akcija. Imali smo nedavno sličnu akciju", rekao je on gostujući na Prvoj televiziji.

Abazović je kazao kako će ANB morati da priloži dokumentaciju, odnosno dokaze u vezi sa tim slučajem.

Dodao je i kako su okolnosti takve da je Crna Gora, kao članica NATO, dužna da se naročito bavi odbranom od ruskog uticaja.

"Ovdje ima i pokušaja da se zanemare drugi koji ugrožavaju nacionalnu bezbjednost i koji su eksponenti nekih drugih država", poručio je.

Potvrdio je kako je jedan od onih koji su obuhvaćeni akcijom suprug kandidatkinje za odbornicu sa liste Građanskog pokreta URA u Podgorici.

Kazao je da, ako su privedeni ljudi koji su radili za ruske službe, onda je možda trebalo ispitati i Milana Roćena.

Zbog Raška Konjevića, Predraga Boškovića, Verice Maraš i Branimira Gvozdenovića, kako je dodao, "mi smo tu gdje smo" - i u ekonomskom i u svakom drugom pogledu.

Podsjetimo, ministar odbrane Raško Konjević kazao je u četvrtak na sjednici odlazeće Vlade ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću kako ne zna ko je uhapšen tokom pomenute akcije.Portal Analitika