Politika

"Premijeru bitno samo da zadrži vlast"

Nikolić: Spajić zvanično zaustavio put Crne Gore ka EU, odabrao jačanje veza sa DF

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i zvanično je zaustavio put Crne Gore ka EU nakon što je popustio pred ucjenom koju je pred njega stavio Milan Knežević a koja se odnosi na potpisivanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, kazao je portparol Demokratske partije socijalist (DPS) Miloš Nikolić.

Nikolić: Spajić zvanično zaustavio put Crne Gore ka EU, odabrao jačanje veza sa DF Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

„Simbolično, novo poniženje Crne Gore dolazi u susret proslavi dana obnove njene nezavisnosti protiv koje su se borili upravo oni koji premijera tretiraju kao bezvrijednu krpu i sprdaju se sa njim po regionalnim medijima kako su uspjeli da ga – prijateljski ubijede“, kazao je Nikolić.

Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske diplomatije
14
Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske…
18.05.2024 16:55


Potpuno je, prema njegovim riječima, jasno zašto Spajić pristaje na ultimatume i ucjene Kneževića i ostalih predstavnika proruskih snaga u Crnoj Gori, koji kroz njegovu vladu nastavljaju da služe interesima svojih finansijera. 

„Spajiću je bitno samo da zadrži vlast i izbjegne odgovornost za sve ono što se dešava u njegovom mandatu, a čemu svjedočimo svakodnevno“, ocjenjuje Nikolić

Knežević: PES pristao na rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, pa odustao nakon protestne note Hrvatske - sve liči na kladionačarske kvote
25
Knežević: PES pristao na rezoluciju o genocidu u Jasenovcu…
18.05.2024 15:17


Demokratska partija socijalista od starta je, ističe on, tvrdila da je na vlast došla antievropska većina, u kojoj DF diktira strateške pravce razvoja Crne Gore.

„Tada smo rekli i to da će Spajić prije ili kasnije morati da se odluči, jer ne možete u isto vrijeme preuzimati evropske vrijednosti, a onda ih sa druge strane negirati. Taj dan je došao i Spajić se umjesto za EU odlučio za jačanje saveza sa DF-om“, zaključuje Nikolić.

Portal Analitika