Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića motivisan osvetom, očigledna je namjera da se po svaku cijenu strpaju u zatvor

“Nezakonito i revanšistički”

Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića motivisan osvetom, očigledna je namjera da se po svaku cijenu strpaju u zatvor

Svima je, poručuje on, jasno da je sljedeći korak, poništavanje sudskog procesa koji se vodio za pokušaj državnog udara, što je juče posredno i tražio jedan od lidera bivšeg DF, optužen u tom postupku

Nikolić: Proces protiv Katnića i Lazovića motivisan osvetom, očigledna je namjera da se po svaku cijenu strpaju u zatvor Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

“Proces koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića politički je motivisan, a o tome svjedoči i političko-medijska atmosfera u kojem se sprovodi. Hapšenje Katnića, predstavlja osvetu što je u Crnoj Gori 2016. spriječio državni udar, i to potvrđuju izjave nekadašnjih lidera DF-a”, poručio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Svima je, kaže on, jasno da je sljedeći korak, poništavanje sudskog procesa koji se vodio za pokušaj državnog udara, što je juče posredno i tražio jedan od lidera bivšeg DF, optužen u tom postupku.

"Na ovakav zaključak jasno upućuje okolnost da su hapšenje navedenih lica osvetnički najavljivali lideri nekadašnjeg DF-a uoči promjene vlasti 30. avgusta, a da se već godinama slušaju najave i crtaju mete iz političko-bezbjednosnih krugova koji su hiljadama naručenih tekstova nastojali diskreditovati lica koja su decenijama radili u pravosudnom i bezbjednosnom sektoru", dodaje Nikolić.

Konačni udar na „državni udar“
29
Konačni udar na „državni udar“
15.04.2024 07:10

Indikativno je, poručuje, i nepostupanje Specijalnog državnog tužilaštva u odnosu na Skaj prepiske pripadnika škaljarskog klana, kojima se ukazuje na veze ovog klana sa pojedincima iz nove vlasti, o kojima smo čitali kada su u avgustu 2020. najavljivali da će nakon promjene vlasti Lazović i Katnić biti ili likvidirani ili uhapšeni po nalogu šefova Škaljaraca.

"Očigledna je namjera da se nezakonito i revanšistički Katnić i Lazović po svaku cijenu strpaju u zatvor, demonstrira i pritisak koji se preko medijsko-političkih krugova vrši na Viši sud kako bi im se odredio pritvor, iako za to ne postoji nijedan zakonski osnov budući da ne postoji ni mogućnost ponavljanja krivičnog djela, niti uticaja na svjedoke, kao ni mogućnosti bjekstva", ističe Nikolić.

Činjenica je, napominje, da su na vlasti oni koji su optuženi za državni udar, da od njih zavisi stabilnost Vlade, i da očigledno ključno upravljaju procesima u državi, baca sumnju da se radi o montiranom procesu, sa jasnim motivima osvete.

"Nadamo se da su oni koji u tome učestvuju svjesni da će svaki njihov nezakoniti postupak, biti okvalifikovan kao očigledna zloupotreba službenog položaja", zaključio je Nikolić.

Portal Analitika