Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić: Namjera Vlade je da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac važnim procesima na putu ka EU

Nikolić: Namjera Vlade je da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac važnim procesima na putu ka EU

Generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić sastao se sa šefom Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingveom Engstromom, stalnom predstavnicom Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom i ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje i podrške Reformskoj agendi u skladu sa zahtjevima Plana rasta za Zapadni Balkan.

Nikolić: Namjera Vlade je da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac važnim procesima na putu ka EU Foto: Vlada CG
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Vlade je istakao da je namjera ove Vlade da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac svim važnim procesima na putu ka EU i ostvarenju ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora država sa kojom se ozbiljno razgovara o svim pitanjima vezano za integracije i da kao takva predstavlja primjer i svijetlu tačku u regionu.

„Ohrabren sam jer vidim jaku posvećenost reformskom procesu i sveobuhvatan pristup reformskim procesima u Crnoj Gori“, istakao je šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom. 

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova istakla jevažnost saradnje i pohvalila umrežavanje institucija na čelu sa Generalnim sekretarijatom Vlade. 

Sastanku je prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i zamjenica generalnog sekretara Vlade Irena Vućić Popović.

Portal Analitika