Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić: Knežević se sveo na Vladimira Jokovića i pogazio sve principe pa svoju frustraciju projektuje na DPS

"Još jednom pokazao da se zapravo ne pita apsolutno nništa u svom političkom djelovanju"

Nikolić: Knežević se sveo na Vladimira Jokovića i pogazio sve principe pa svoju frustraciju projektuje na DPS

Lider DNP-a Milan Knežević, poniženo je podvio rep pred Milojkom Spajićem kada je morao da manjinski podrži Vladu pa sada svoju frustraciju projektuje na Demokratsku partiju socijalista, kazao je portparol DPS Miloš Nikolić.

Nikolić: Knežević se sveo na Vladimira Jokovića i pogazio sve principe pa svoju frustraciju projektuje na DPS Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

„Mjesecima su trajali pregovori o Vladi dok je Knežević prijetio da će, ako treba – leba i luka ali sa narodom, i da neće pristati na podršku Vladi ako ne dobije u njoj adekvatan broj mjesta proporcionalan izbornom rezultatu. Grmio je Knežević kako neće izdati izbornu volju i principe na kojima je dobio podršku građana i da neće glasovi koje je on dobio vrijeđeti manje od onih koji su podržali PES ili Demokrate. U finalu pregovora Knežević ne da nije dobio mjesta u Vladi nego je ostao i bez mjesta predsjednika Odbora za bezbjednost koja mu je pripadala u prošlom mandatu“, navodi Nikolić.

Time je, kako dodaje, Knežević još jednom pokazao da se zapravo ne pita apsolutna ništa u svom političkom djelovanju i da isključivo zavisi od odluka koje donose Beograd i Andrija Mandić. 

„Baš kao i onda kada je prijetio da će izaći iz Vlade ukoliko se popis odloži ili da neće glasati VDT-a Markovića ukoliko se ne oglasi o slučaju ,,državni udar”“, dodaje. 

Prema njegovim riječima, Kneževićeva politička riječ, dakle, odavno ne vrijedi ništa te očigledno svjestan činjenice da se sveo na predmet sprdnje poput Vladimira Jokovića svoju političku frustraciju projektuje na Demokratsku partiju socijalista.

„Na kraju, da Vas rasteretimo gospodine Kneževiću – za razliku od Vas i Vaše partije Demokratska partija socijalista ima političke principe i platformu od koje ne odustaje i nećemo je kao Vi prodati za par funkcija i mjesta po dubini. A Vi svoje političke frustracije liječite prema Vašim koalicionim partnerima, ako imate petlje za to“, zaključuje Nikolić. 

Portal Analitika