Zdravlje

Nervozna crijeva - bolest savremenog doba

Dr Knežević boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 2. do 4. decembra. Zakažite pregled na broj telefona 19989

Nervozna crijeva - bolest savremenog doba Foto: Moj lab
PR sadržaj
PR sadržajAutor
Portal AnalitikaIzvor

Dvadeset prvi vijek možemo opisati kao period ubrzanih promjena, informatičkog doba, doba digitalizacije, globalizacije, društva koje uči... Stres je postao dio svakodnevnice, način življenja, mehanizam poslovanja i upravljanja. Svako pronalazi način da upravlja stresom. Kakvu god strategiju imali, svima je zajedničko da stres ostavlja, nekad jasno vidljiv, a nekad privremeno zataškan, trag na naš organizam.

Veza mozak-crijevo je intenzivna, kompleksna interakcija koja utiče na osjetljivost crijeva. Stres iz našeg mozga izaziva i stres u našim crijevima i razvija sindrom nervoznog crijeva. Statistika kaže da 25% odrasle populacije, od čega dva puta više žena (čak 50% žena preko 35 godina), ima ovaj poremećaj. Često se simptomi pogoršavaju u periodima stresa ili emocionalnog previranja. Zato se kaže da je sindrom nervoznog crijeva bolest savremenog tj. stresnog doba.

U poliklinici Moj Lab, imate mogućnost da zakažete pregled kod najeminentnijih stručnjaka, kao što je dr Slavko Knežević, specijalista interne medicine, uži specijalista gastroenterohepatolog, a na raspolaganju su mu dijagnostički uređaji najnovije generacije.

Dr Knežević je direktor Klinike za gastroenterohepatologiju u Univerzitetskom Kliničkom Centru Kragujevac, gdje radi kao specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterohepatologije.

Dr Knežević boraviće u Poliklinici Moj Lab u periodu od 2. do 4. decembra.

Zakažite pregled na broj telefona 19989.

Portal Analitika