Crna hronika

Pripadnici SPO kazali da pretresaju po usmenom nalogu tužioca Šoškića, nakon njegovog demanta negirali prvobitnu izjavu

Ne zna se ko je izdao nalog za pretres dokumentacije Bemaksa i Master inženjeringa?!

Pobjeda je ovim povodom kontaktirala tužioca Šoškića ali nam je rekao da ,,nema vremena za razgovor"

Ne zna se ko je izdao nalog za pretres dokumentacije Bemaksa i Master inženjeringa?! Foto: UGC
PobjedaIzvor

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), prilikom današnjeg pretresa kompanija Bemaks i Master inženjering, nijesu imali pisani nalog koji im omogućava ulazak u prostorije privatnih kompanija i pregled dokumentacije. 

Advokatu Marku Miloševiću, zastupniku kompanije Bemaks, komandir odjeljenja je istakao da pretresajupo usmenom nalogu specijalnog tužioca Miloša Šoškićate da su preduzeli aktivnosti na tom planu. Ipak, kako je Pobjedi, saopštio pravni zastupnik kompanije Bemaks Zoran Piperović - Šoškić je sve to negirao u telefonskom razgovoru.

- Rekli su da pretresaju po usmenom nalogu Šoškića: da se izuzmu papiri za poslovanje Bemaksa i Master inženjeringa sa beogradskim arhitektom Aleksandrom Petrovićem. No, tužilac Šoškić mi je rekao da on nikakve usmene ni pismene naloge nije davao - ispričao je Piperović Pobjedi.

Prema njegovim riječima, advokat Milošević je ponovio konstataciju da su mu pripadnici SPO kazali da im je Šoškić dao usmeni nalog - na što su oni odgovorili da to nijesu rekli.

- Rekli su da to rade protiv trećeg lica, ali nijesu precizirali kojeg i zbog čega - dodao je Piperović.

Pobjeda je ovim povodom kontaktirala tužioca Šoškića ali nam je rekao da ,,nema vremena za razgovor".

Bez naredbe tužilaštva SPO ne može izuzimati dokumentaciju

Pripadnici SPO su prije četiri dana, bez ikakvog naloga, na aerodromu Podgorica prije leta za Beograd, praktično lišili slobode poznatog beogradskog arhitektu Aleksandra Petrovića zbog ispitivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu. Njega su saslušavali tužioci Miloš Šoškić i Miroslav Turković -prvi u okviru istrage protiv bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, a drugi u okviru istrage koja se vodi protiv biznismena Aleksandra Mijajlovića.

SPO kontroliše poslove beogradskog arhitekte Aleksandra Petrovića sa Bemaxom i Master inženjeringom
5
SPO kontroliše poslove beogradskog arhitekte Aleksandra…
20.05.2024 13:45

 Piperović je Pobjedi rekao da pripadnici SPO bez naredbe tužilaštva nemaju pravo da izuzimaju dokumentaciju u odnosu na Lazovića i Mijajlovića.

- Oni imaju pravo u izviđaju da izuzmu dokumentaciju - ali bez naredbe tužilaštva nemaju u odnosu na (Zorana) Lazovića i (Aleksandra) Mijajlovića - istakao je on.

Prema informacijama Pobjede, SPO još oduzima dokumentaciju iz kompanije Master inžinjering.

Za sada je nejasno kontroliše li SPO kontroliše poslove arhitekte Petrovića sa svim njegovim klijentima u Crnoj Gori ili samo sa kompanijama Bemaks i Master inženjering.

Podsjećamo, M portal je objavio da je pripadnike Specijalnog policijskog odjeljenja zanimalo jesu li su arhitektu za uređenje enterijera angažovali Lazović, Mijajlović i kompanija Bemaks. Nakon što im je odgovorio da Bemaks jeste, ali ne i Mijajlović i Lazović, te da mu je najveći klijent u Crnoj Gori vlasnik kompanije „Voli“ Dragan Bokan, službenici su mu odgovorili da ih to ne zanima.

Njih je takođe zanimalo da li Petrović poznaje bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kako ga je upoznao, na što im je odgovorio da ga je sa Đukanovićem davno upoznao njegov pokojni otac, takođe poznati arhitekta Zoran Petrović.

Istražitelji su se interesovali i za to da li arhitekta zna ko je vlasnik jednog stambenog objekta u Podgorici, a na arhitektin odgovor da je to, koliko je njemu poznato, biznismen Vlado Ivanović, što je istražitelje vjerovatno najviše iznerviralo, pa su Petroviću odgovorili ironičnim smijehom.

Portal Analitika