Politika

"Izbor četničkog vojvode Mandića za predsjednika parlamenta kap je koja je prelila čašu"

"Na okup, da dignemo glas protiv nove sramote": Veliki protest večeras ispred Skupštine

Iz Foruma slobodnih građana „Luča“ poručuju da su obezbijedili sve mjere sigurnosti kako bi se protest odvijao i završio mirno i bez incidenata. Pozivaju građane da se pridruže protestu i pokažu da Crna Gora zaslužuje bolje

"Na okup, da dignemo glas protiv nove sramote": Veliki protest večeras ispred Skupštine Foto: Pokret Ima nas
Portal AnalitikaIzvor

Veliki građanski protest zbog izbora Andrije Mandića na mjesto predsjednika parlamenta biće održan večeras u 18 sati ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici. 

Pod sloganom "Na okup!", organizator skupa je Forum slobodnih građana “Luča”, uz podršku suverenističkih partija, DPS, SD i LP.

Iz ovog udruženja poručuju kako je sada važnije nego ikad da nastupamo ujedinjeni i izrazimo nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja, koji će trajno unakaziti slobodarski i antifašistički lik ove zemlje. 

“Izbor četničkog vojvode Mandića kap je koja je prelila čašu i ostaće trajna bruka i mrlja u crnogorskom milenijumskom trajanju”, poručuju oni.

Pozvali su svi građane, bez obzira na političku pripadnost, da im se pridruže i da zajedno pokažu da su jedinstveni u želji da se digne glas protiv nove za danas zakazane sramote. 

Iz Foruma slobodnih građana „Luča“ naglašavaju da su obezbijedili sve nužno potrebne mjere sigurnosti kako bi se protest odvijao i završio mirno i bez incidenata. 

Živković: Svjedočimo sistemskom uništavanju institucionalnog i sve više nacionalnog bića Crne Gore - u takvoj atmosferi protest je obaveza
17
Živković: Svjedočimo sistemskom uništavanju…
29.10.2023 15:36
Borančić pozvao na protest ispred Skupštine: Ako vam je dobro onda ništa
5
Borančić pozvao na protest ispred Skupštine: Ako vam…
29.10.2023 19:00

Zamolili su sve učesnike da se pridržavaju pravila mirnog okupljanja i da nezadovoljstvo izraze na dostojanstven način.

Pozvali su i medije da im se pridruže kako bi se, kažu, širila istina o protestu. 

“Samo zajedno i najedno možemo ostvariti promjene koje bi mogle zaustaviti sunovrat Crne Gore. Pridružite se protestu "Na okup!" i zajedno pokažimo da Crna Gora zaslužuje bolje. Ne zbog nas koji pozivamo, već zbog onoga što skupa branimo. Smrt fašizmu”, poručuju organizatori.

Ovo su termini polazaka iz crnogorskih gradova na protest ispred Skupštine
8
Ovo su termini polazaka iz crnogorskih gradova na protest…
29.10.2023 17:32


Portal Analitika