Obrazovanje

Prvi upisni rok

Na FCJK mjesta ima za 40 studenata: Prijave za upis počinju danas

Prijave za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) na Cetinju podnose se od danas.

Na FCJK mjesta ima za 40 studenata: Prijave za upis počinju danas Foto: FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Iz FCJK-a su rekli da su u prvom upisnom roku raspisali konkurs za 40 studenata koji će se finansirati iz budžeta države.

Prijave na konkurs podnose se 3, 4, i 5. jula od deset do 14 sati u prostorijama Fakulteta ili elektronski putem platforme upisi.edu.me do 4. jula do 16 sati.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti i stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno.

Polaganje testova iz tih predmeta biće održano 5. jula.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 6. jula.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.