Zanimljivosti

Policija sumnja da su motivi - pakost i zloba

Muškarac (81) iz Kalifornije praćkom terorisao sugrađane deset godina

Policija grada Asuza u južnoj Kaliforniji saopštila je da je uhapsila muškarca starog 81 godinu za kojeg istražitelji tvrde da je godinama terorisao ovo mjesto - hicima iz praćke.

Policija u ulici North Enid Drive u Azusi, gdje je 81-godišnjak praćkom gađao prolaznike i automobile Foto: Azusa Police Department/Facebook
Policija u ulici North Enid Drive u Azusi, gdje je 81-godišnjak praćkom gađao prolaznike i automobile
Portal AnalitikaIzvor

Sprovodeći istragu, detektivi su „spoznali da su u vremenskom periodu od devet ili deset godina desetine građana, postale žrtva serijskog strijelca iz praćke“, saopštila je policija Asuze, gradića na oko 40 kilometara istočno od Los Anđelesa.

Stariji čovjek, čije se ime ne pominje, osumnjičen je da je iz praćke ispaljivao metalne kuglice izvađene iz kuglagera i da je njima lomio prozore i vjetrobrane na kolima, kao i da su njegovi hici za dlaku promašivali ljude.

Nije međutim prijavljeno da je iko povrijeđen.

Osumnjičeni je lišen slobode prošlog četvrtka kada su policajci, sprovodeći nalog za pretres, ušli u njegovu kuću u Asuzi i tamo pronašli praćku i metalne kuglice, saopštila je policija.

Portparol policije, poručnik Džejk Buši rekao je da su detektivi došli do saznanja da je većina hitaca ispaljivana iz zadnjeg dvorišta osumnjičenog.

„Nemamo saznanja da su ovdje na djelu bilo kakavi drugi motivi osim puke zlobe i pakosti“, rekao je Buši lokalnim kalifornijskim medijima.

Portal Analitika