Preduzetništvo

Murišić: Snaga žena čini čuda i pomjera granice, pa i u biznisu (VIDEO)

Priča modne kreatorke Ivane Murišić u biznisu počela je upravo kroz kreditnu podršku Investiciono-razvojnog fonda za mlade u biznisu „Možeš i ti“, a nastavlja se dalje kroz projekat „Ona pokreće biznis“

Murišić: Snaga žena čini čuda i pomjera granice, pa i u biznisu (VIDEO) Foto: IRF
Investiciono razvojni fondIzvor

„Žene su ta ključna poluga svakog sistema, one pokreću promjene i čine društvo boljim. Snažno vjerujem da ta snaga žena može da čini čuda i pomjera granice, pa što da ne i u biznisu. Kroz svoje kolekcije i kreacije trudim se da stvaram i kreiram za hrabre, smjele i odvažne žene koje naše društvo oduvijek slavi i prepoznaje.I upravo tu priču o Slobodi, Snazi, Samostalnosti, Izboru žene pričam kroz moje modele i kreacije“ – kazala je Ivana Murišić, izvršna direktorica, Fashion Murišić, DOO, naša modna kreatorka u okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u cilju podsticanja i afirrmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori.

Ona je kazala da je njena priča u biznisu počela upravo kroz kreditnu podršku Investiciono-razvojnog fonda za mlade u biznisu „Možeš i ti“. „Suočila sam se na početku, kao i svi, sa strahom i bojazni, propitivanjem da li to mogu, da li ću moći da vraćam kredit, da li će se posao razvijati kako sam planirala“ – kazala je Murišić.

„Moram da kažem danas, deset godina od pokretanja mog biznisa, ponosna sam i zahvalna što sam se kao mlada osoba i žena, osmjelila da napravim taj korak. I nikad se nisam pokajala. Ovaj posao i ulaganje u moj biznis za mene su životna investicija. Prethodnih godina sam rasla i razvijala se i kao osoba i kao preduzetnica“ – saopštila je ona.

Murišić je istakla da je uvijek iznova pokreće i inspiriše priča o ženi u društvu, njena uloga, potrebe, pa je i njen posao vezan za žene. 

„Raduje me, ako moja priča može da utiče i da podstakne neke mlade djevojke, žene da se odvaže, pokrenu, naprave taj korak naprijed i izaberu neku kreditnu liniju za žene u biznisu“ – kazala je ona.

Ona je istakla da je imala izuzetno iskustvo sa Investiciono-razvojnim fondom, te da je imala podršku od početka do kraja pokretanja njenog biznisa.

„Ukoliko imate ideju za vaš biznis, a nemate početni kapital ili ukoliko imate ideju da unapređujete biznis, sigurna sam da kroz kreditne linije IRF-a za žene u biznisu možete da uspijete“ – kazala je ona.

„Mi, žene, možemo mnogo, samo treba da se pokrenemo“ – zaključuje Ivana.

U okviru kampanje „Ona pokreće biznis“ raspisan je i Javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu. Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći.

Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave Javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca. Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditni linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: onapokrecebiznis@irfcg.me od 7-15 časova svakog radnog dana, a tekst javnog poziva može se preuzeti ovdje.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.