Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Milatović: U meni bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju svoje nacionalne posebnosti

Čestitao međunarodni Dan Bošnjaka

Milatović: U meni bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju svoje nacionalne posebnosti

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je čestitao 28. septembar, međunarodni Dan Bošnjaka, iskazujući, kako je saopšteno iz Službe za informisanje, poštovanje prema bošnjačkom narodu i ovom prazniku.

Milatović: U meni bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju svoje nacionalne posebnosti Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

“Ovaj dan je prilika da se zajedno podsjetimo vrijednosti koje je bošnjački narod, svojom posebnošću i bogatim nasljeđem, nesebično utkao u riznicu crnogorske države. Graditi građansku i multietničku zajedničku kuću, našu Crnu Goru, na istorijskoj vjetrometini Balkana, nije ni lako ni jednostavno", navodi Milatović. 

U vremenu koje je za nama, neprocjenjiv doprinos tom procesu davao je, ističe Milatović, upravo bošnjački narod, njegujući toleranciju i suživot.

"Ne treba zaboraviti ni naše brojne Bošnjake u dijaspori koji širom svijeta u svom srcu nose Crnu Goru i decenijama unazad pružaju pouzdan oslonac ekonomskom boljitku naše zemlje. Želim da vrijeme pred nama bude obilježeno zajedničkim pregnućima kojima ćemo našu zajedničku kuću - Crnu Goru učiniti bogatijom i pravednijom. U meni, bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju svoje nacionalne posebnosti, nastojanjima da dodatno afirmiše sopstvenu tradiciju i kulturu i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava", poručio je Milatović.

Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r roki_dg55_neregistrovani
28.09.2023. 09:01

Bošnjaci i svi drugi narodi (liše srbadije) se goroze od tebe, nije im dobro! Laž je tvoja lična karta, kao i uvijek!

5
0
B Bokelj_neregistrovani
28.09.2023. 08:55

pih, koje licemjerje. Sramno.

6
0
t tovar_neregistrovani
28.09.2023. 08:39

Pouzdan si bas ko kasikara bez osiguraca.

7
0
s smor_neregistrovani
28.09.2023. 08:38

U tebi nema nista "pouzdano", zato to i naglasavas, mozda si ti sam sebi "pouzdan", drugima nisi.

7
0
S Stefan_neregistrovani
28.09.2023. 08:22

Ja mislim da oni nijesu toliko ludi da ti vjeruju.Onom ko nije vjera svojoj državi i svom narodu (CRNOGORCIMA) ne vjeruje niko.

8
0
F Fori_neregistrovani
28.09.2023. 08:18

Toliko ih volis i dajes podrsku ko pas s mackom

7
0
N NovakRamov_neregistrovani
28.09.2023. 06:57

Bosnjacki narod zna dobro ko mu je prijatelj.To sigurno nijesu klerofasisti ,Drazini prasinari,Vucicevi to jest SANU i ostale bratije poslusnici.Lako je vidjeti i znati ko su takvi,njihova djela sve kazu ne moraju progovarati.

18
1
C CG1_neregistrovani
28.09.2023. 06:51

Mali čovječuljak a velika splač.na.

22
0
H Hijeroglif_neregistrovani
28.09.2023. 06:50

U meni bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju svoje nacionalne posebnosti ////-ALI ja volim vucica a Vucic voli dodika a Dodik ne voli Bošnjake Ništa ništa mene ne razumiju ni u CG a kamo li vi u Bosni

19
1