Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mugoša o Čarapićevom amandmanu: Opasno rješenje, nadam se da neće postojati većina u Parlamentu za ovo

Mugoša o Čarapićevom amandmanu: Opasno rješenje, nadam se da neće postojati većina u Parlamentu za ovo

Naglašava da se o ovako ozbiljnim stvarima vodi transparenta javna rasprava uz aktivno učešće stručne i laičke javnosti

Mugoša o Čarapićevom amandmanu: Opasno rješenje, nadam se da neće postojati većina u Parlamentu za ovo Foto: SD
Portal AnalitikaIzvor

Šef Kluba poslanika SD-a Boris Mugoša reagovao je na društvenoj mreži X povodom amandmana na izmjene Zakona o državnoj imovini koji je parlamentu dostavio poslanik PES-a Vasilije Čarapić.

“Izuzetno opasna zakonska rješenja…. Nadam se da bez obzira na političke razlike neće postojati većina u Parlamentu za ovo… O ovako ozbiljnim stvarima se vodi transparenta javna rasprava uz aktivno učešće stručne i laičke javnosti”, poručio je Mugoša.

Čarapić predložio izmjene Zakona o državnoj imovini: Svi investitori da mogu kupiti zakupljenu imovinu
0
Čarapić predložio izmjene Zakona o državnoj imovini: Svi…
10.07.2024 09:00

Ukazuje da je prvo Vlada poslala u skupštinsku proceduru izmjene Zakona o državnoj imovini kojim se suštinski urušava Ustavom definisana uloga Skupštine, jer, kaže, Skupština neće više odlučivati o stvarima i dobrima u državnoj imovini vrijednijim od 150 miliona eura, kako to propisuje trenutno zakonsko rješenje, već će joj to pravo pripasti samo u slučaju da se radi o imovini vrednijoj od 300 miliona eura.

“Ni to veoma opasno zakonsko rješenje im nije bilo dovoljno, nego poslanici PES-a podnose amandman da svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći će da otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu i samo zemljište (sadašnji zakon to je predviđao samo za turističke komplekse koji se izgrade na zakupljenom državnom zemljištu)”, ističe on.

Osim toga, kako naglašava, predlažu i da se iz postojećeg zakona izbriše obaveza da se Državnom tužilaštvu po automatizmu dostavljaju ovakvi ugovori koji se odnose na državnu imovinu veće vrijednosti.

Odžić: Čarapiću, nije vam Crna Gora od đeda ostala da je rasprodajete, spriječili smo mnogo jače u toj namjeri pa ćemo i vas
1
Odžić: Čarapiću, nije vam Crna Gora od đeda ostala…
10.07.2024 11:54
Milović: Nastavlja se serija opasnih amandmana koji prijete da otvore put totalnoj rasprodaji najvrijednijeg zemljišta u Crnoj Gori
3
Milović: Nastavlja se serija opasnih amandmana koji prijete…
10.07.2024 10:55


Portal Analitika