Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • MPŠV objavilo Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

MPŠV objavilo Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za dodijelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru za 2024. godinu.

Ilustracija Foto: Portal Analitika
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Pravo na sredstva podrške po ovom Javnom pozivu mogu ostvariti privredno društvo, preduzetnik ili fizičko lice (u daljem tekstu: korisnik podsticaja), koji ispunjava ssljedeće uslove: da je nosilac važeće dozvole za obavljanje privrednog ribolova, izdate od strane Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“, da je u prethodnom dvogodišnjem periodu redovno obavljao djelatnost privrednog ribolova, a što se utvrđuje uvidom u registar izdatih dozvola koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u elektronskom obliku, da podnosilac zahtjeva nije kažnjavan u skladu sa članom 326 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Pravo na sredstva podsticaja, može se ostvariti za nabavku sledećih materijala, alata i opreme: novog ribolovnog plovnog objekta; novog motora; novog ribolovnog alata i opreme; novog hidrauličnog vitla za izvlačenje ribolovnog alata; motorna ili električna pumpa za pranje bubnjeva; novih plutača za spašavanje, prsluka za spašavanje, protivpožarnih aparata i signalnih baklji i priključnog vozila – prikolice", saopšteno je iz Ministarstva. 

Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 60.000 eura. 

"Maksimalna prihvatljiva investicija je 8.000 eura, uz bespovratnu podršku ministarstva do 50 posto, maksimalno do 4.000 eura", navode iz MPŠV. 

Javni poziv, sa obrascem zahtjeva za prijavljivanje, može se preuzeti sa internet stranice Ministarstva

Rok za podnošenje zahtjeva je do 15. oktobra 2024. godine.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona Direktorata za ribarstvo 020/482-270.

Portal Analitika