Društvo

Za dio škola na sjeveru

MPNI: Osam vozila za škole u ruralnim područjima

Ministarstvo prosvjete, nauke i novacija obezbijedilo je nabavku 19 malih autobusa i sedam kombi vozila namijenjenih za prevoz učenika sa ruralnih područja, za koje je opredijeljeno preko 1,2 miliona eura.

MPNI: Osam vozila za škole u ruralnim područjima Foto: MPNI
Portal AnalitikaIzvor

„Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović, izvršila je primopredaju osam vozila i to: četiri vozila kapaciteta 7 + 1 sjedišta i četiri mini autobusa kapaciteta 12 + 1 sjedišta“, navodi se u saopštenju.

Ključevi vozila uručeni su direktorima škola JU OŠ ,,Vuk Karadžić" Bijelo Polje, JU OŠ ,,Lubnice" Berane, JU OŠ ,,Radoje Kontić" Pljevlja, JU OŠ ,,Bratstvo-jedinstvo" Bar, JU OŠ ,,Mile Peruničić" Pljevlja, Srednja mješovita škola Andrijevica, JU OŠ ,,Aleksa Bećo Đilas" Bijelo Polje, JU OŠ ,,Mladost" Bijelo Polje.

„Početkom godine potpisan je ugovor sa firmom Osmanagić d.o.o. Podgorica i Erste bankom ad Podgorica, čija je zajednička ponuda odabrana kao najpovoljnija na tenderu. Takođe, u narednih deset dana Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, zajedno sa Upravom za imovinu će raspisati novu nabavku vozila u vrijednosti od 2 miliona eura, čime će se nabavkom mini autobusa riješiti problem prevoza“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika