Društvo

"Stav Komisije za ocjenjivanje nije u skladu sa propisima"

Ministarstvo prosvjete: Ponovo pregledati testove, dodatni rok nije moguć

Povodom povećane pažnje javnosti o organizaciji ispita iz nastavnog predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost na maturskom i stručnom ispitu, Ministarstvo prosvjete ističe da će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvjete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen, poručili su iz resora Milomira Vojinović. 

Ministarstvo prosvjete: Ponovo pregledati testove, dodatni rok nije moguć Foto: Pobjeda/Iva Mandić
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećaju da je Državna komisija za maturski i stručni ispit na posljednjoj sjednici donijela preporuku Ispitnom centru da Komisija za ocjenjivanje ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, u skladu sa propisima i uputstvom za ocjenjivanje Ispitnog centra, što je, kako su kazali, u skladu sa najboljom pedagoškom praksom, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika i značaj ovog ispita za učenike.

„Ministarstvo prosvjete i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuje da Ispitni centar pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nijesu položili ispit iz navedenog nastavnog predmeta budući da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje“, ističe se u saopštenju. 

Napominju da će Ministarstvo prosvjete, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornost svih učesnika u procesu organizacije eksternih ispita. 

Komisija za ocjenjivanje: Da zažmurimo na 21. zadatak na koji je oko 200-300 učenika dalo istovjetan, netačan odgovor
5
Komisija za ocjenjivanje: Da zažmurimo na 21. zadatak…
04.06.2023 11:58

 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p podgorica_neregistrovani
04.06.2023. 15:33

Stelovanje Ne smije onaj ustirkani monistar da prizna da nije nista radio i da su mu vecina kadrova sa kupljenim diplomama

3
0
G Gojko_123_neregistrovani
04.06.2023. 13:25

Njih treba ocenjivati iz pjevanja. Kako su lijepo pjevali ispred gimnazije Podgoričke, a momci se popeli jedan drugom na ramena. Puni znanja...Jolovica dirigent, maše se trobojkama

12
1
a aMakse_neregistrovani
04.06.2023. 13:53

@Gojko_123_neregistrovani Treba škole ukinuti. Valjda vidite da su roditelji većine te đece glupaci a đeca im totalni idioti.

3
0
H Haha_neregistrovani
04.06.2023. 13:58

@aMakse_neregistrovani Tako je, svi u crkve kod popova na edukaciju... 🤣🤣🤣

4
0