Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Milović: Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi

"Đe je plitko tu huči"

Milović: Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi

Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, naveo je na mreži X ministar pravde Andrej Milović.

Milović: Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Kako napominje, zbog javnosti Crne Gore govoriće o činjenicama.

„Vlada nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović”, jer se Nacrt zakona nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije. Toliko o tome“, napomenuo je Milović.

Kako dodaje, Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od "Italijanskog modela" - Naprotiv! 

„Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unaprjeđenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne PR politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova“, navodi Milović.

Prema njegovim riječima, od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i njega da štite mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, „pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju“. 

„Ali, Crna Gora zna da je Abazoviću svaka istina ovakva. Kako je govorio Sula Radov, đe je plitko tu huči. Pametnom dosta“, zaključuje Milović.

 

Abazović: Umjesto anti-mafija zakona Vlada predložila mafija zakon
11
Abazović: Umjesto anti-mafija zakona Vlada predložila…
22.04.2024 11:18

 

Portal Analitika