Društvo

Milovac :Biće još krivičnih prijava protiv gradonačelnika

Izvor

« Moram prvo da iskažem žaljenje što Miomir Mugoša nije demantovao ništa iz cijelog niza prijava koje su podnijete protiv njega. I, svakako, ono što mogu da kažem jeste da ta krivična prijava neće biti i posljednja kada je gradonačelnik posrijedi. Što se tiče njegovog prijavljivanja MANS-a, volio bih da vidim na šta će da liči taj proces, ali mi smo mu naredni. G-din Mugoša nije prvi, a bojim se da nije ni posljednji koji pokušava da zaustavi MANS u onome što radi, a to je – da donese malo svjetla u ono što se dešava na nivou Podgorice», navodi Milovac za Antenu M.

Podsjetimo, MANS je juče protiv Mugoše i bivšeg ministra urbanizma Branimira Gvozdenovića podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj radi izdavanja građevinskih dozvola i uklapanja više stambeno-poslovnih objekata u planski dokument.

Povodom MANS-ove krivične prijave oglasio se i DPS – ov Branimir Gvozdenović, koji je ocjenjuje kao pokušaj manipulacije te nevladine organizacije, koja, kako navodi, želi da više puta ponovljenim neistinama crta mete svojim političkim protivnicima. Gvozdenović je u reagovanju naveo da je svaka odluka Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine, na čijem je čelu bio, donijeta u skladu sa crnogorskim zakonima.

Gvozdenovićeve riječi potvrđuju i u sadašnjem Ministarstvu održivog razvoja. Naime, u saopštenju tog Ministarstva navedeno je da su sve dozvole izdate zakonito.

Portal Analitika