Društvo

"BIRN je sebe kompromitovao"

Miličković: BIRN kriminalizuje ljude koji kritikuju miješanje crkve u državna pitanja

Sa kontroverzne BIRN-ove mape ‘desničarskih i ekstremističkih organizacija’ u Crnoj Gori uklonjena su imena novinarke Kaćuše Krsmanović i građanske aktivistkinje Tijane Lopičić.

Miličković: BIRN kriminalizuje ljude koji kritikuju miješanje crkve u državna pitanja Foto: Pobjeda
Antena MIzvor

Uprkos tome, Bogougodnice, u koje su iz BIRN-a ranije svrstali Krsmanović i Lopičić, i dalje se nalaze na mapi, i to kao organizacija koja afirmiše ‘vjerski ekstremizam’.

Građanska aktivistkinja Maja Miličković za Antenu M kaže da je argumentacija BIRN-a bez utemeljenja.

"BIRN svojim izvještajem kao da pokušava da kriminalizuje ljude koji kritikuju miješanje crkve u državna pitanja".

Upitana da prokomentariše Dopunjeno obrazloženje zbog kojih je feministička grupa Bogougodnice prepoznata po ‘vjerskom ekstremizmu’, Miličković kaže da obrazloženje nema nikakvog osnova.

"Da se crkva nije bavila ženskim pitanjima i pitanjima koja su garantovana Ustavom, sloboda govora i mišljenja i ženska prava, tu ne bi došlo do problema. BIRN je sebe kompromitovao jer je iskorišćen kao platforma za uskraćivanje Ustavom zagarantovanih prava. Crkva Srbije da se nije miješala u ženska prava, nikad se ne bi našla u problemu u kojem se našla", zaključila je Miličković.

 

BIRN-ova lista za progon ljudi
8
BIRN-ova lista za progon ljudi
01.12.2022 07:00
U BIRN-u neobaviješteni: Bogougodnice predstavili kao grupu koja podržava - zabranu abortusa
8
U BIRN-u neobaviješteni: Bogougodnice predstavili kao grupu…
30.11.2022 20:27

 


Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Babin_unuk_neregistrovani
01.12.2022. 22:52

Ae Majo, prestani da slijepima crtaš, nego da se fino popričaš sa mnom, da me preporučiš u neku grupu. Hoću sa vama na listu! Da me nitkovi iz toga pihTija naškrabaju imenom na tu listu, kako bi ološ iz svetiVesti uživala. Neka pljunu i mene, nisam gubav # četničkoneofašističkoklerikalnu im.... Tačno će me Filip Fatić uhapsiti zbog kočijašenja. 🙄

0
0
d dobro_neregistrovani
01.12.2022. 16:53

Ovo što je uradio BIRN je uradio zato što je dobio novac da to uradi. Ovo nema veze ni sa zdravim razumom ni realnošču. Novinarske bagre pokušavaju da skroje svijet po svojoj fukarskoj mjeri! Jovanovićkoj želim svako dobro i da joj se vraća njenim dobrom koje čini drugima.

2
0
M Mila_neregistrovani
01.12.2022. 15:27

Crna Gora je mala, pa je malo lidera u društvu, koji bi pokrenuli narod u borbi za pravo i pravdu! Zato treba sve one koji su istaknuti u toj borbi eliminisati sa javne scene! Ali ne znaju da su ovim samo razjarili narod!

6
0
t tako_je_bogoubodnice_neregistrovani
01.12.2022. 13:42

Kada ja europski gospodin unidjem u lopovsku i kriminalnu CG odma iza granice 100 m stoji kriminalni policajac i krece u napad i krimininalizaciju . Svu Evropu prodjem i svuda me sa postovanjem tretiraju a kod lopova pokusavaju da me ucine gorim od sebe .

9
2