Politika

Milić u Herceg Novom: Niko neće ugasiti svjetionik SNP-a

Izvor

Najveći dio svog obraćanja Milić je posvetio lideru DPS Milu Đukanoviću, koji je u utorak, na istom mjestu, govorio simpatizerima partije na čijem je čelu.

- Dragi moji Novljani, sinoć ste bili u prilici da vidite jednu oluju primitivizma i nekulture, da vidimo ono što smo i znali, jer od koga je – dobro smo i prošli! Ali ono što mi smeta kao čovjeku, koga po ramenu tapšu i ovi drugi u Novom, da su mu (Đukanoviću) aplaudirali na ono što je govorio. Jer, taj čovjek je svojim govorima crtao i crta mete po nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama i na slobodnim intelektualcima i na svima onima što hoće da budu ono što jesu, što su bili njihovi preci i što trebaju da budu njihovi potomci – kazao je Milić.

Govoreći o DPS-u, kazao je da "oni ne rade po danu, no po noći i to je jedino okruženje u kome se snalaze".

- Oni nam nude lekcije kako da se sačuva Herceg Novi, a imali su priliku da sačuvaju Crnu Goru, da danas ne vraćamo 170 miliona eura od toga što je dogovorio posao sa KAP-om i što je uzeo proviziju. I kad govorim o onima koji su mu ovdje tapšali, ne mogu da vjerujem kako postoje ljudi u ovoj državi koji ne vide kako je on prošlost Crne Gore. Mada je on pokazao nešto što je odrednica budućeg rada DPS-a, a to je nervoza, jer primiče se kraj – nastavio je Milić, dodajući da Đukanović u "Novom nije pomenuo hotele koje je privatizovao, kao i odakle danas 11 miliona eura duga u Institutu Igalo".

U sličnom tonu govorio je i Vasilije Lalošević, potpredsjednik SNP-a, koji je inače koordinirao predizbornu kampanju, te ustvrdio da njegova partija ovdje već "vodi sa tri gola razlike", uz opasku da se njihov "front drži čvrsto, poput neprobojne linije".

Poslanik i Novljanin Obrad Gojković kazao je da su u Novom sto miliona eura takođe "pojeli tajkuni Mila Đukanovića", a zatim naglasio da "grad i narod može odbraniti samo SNP".

- Mi smo svoj san ostvarili već noćas i ovdje, san o jedinstvu naroda i to je ono što je najvažnije i bez čega nema ni države. Odbranili smo svoju tradiciju i identitet. A jedina politička snaga koja može stvoriti narodno jedinstvo u Crnoj Gori je naša partija. Mi ćemo 2016. biti u Evropskoj uniji i tada će SNP biti na vlasti u Crnoj Gori – poručio je Gojković.

Među besjednicima na sinoćnjem skupu, koji se, kako prenosi podgorički list, zalagali za srpski jezik i identitet, trobojku i očuvanje tradicije u Novom, te sigurni i u izbornu pobjedu, bili su još mr Danijela Đurović i Vlado Mračević, potpredsjednici OO SNP, dr Goran Komar, profesor dr Drago Šerović, kao i Pero Kraljević, predsjednik Stranke penzionera, koji je takođe podržao listu SNP-a.

Portal Analitika