Politika

Počele konsultacije o vanjskoj politici

Milatović sa Spajićem i Ivanovićem: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces

Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces, a cilj je Vlade i Predsjednika države da personalna rješenja budu ona koja će kvalitetno zastupati interese Crne Gore u drugim zemljama, zaključak je konsultacijao vanjskoj politici koje su danas održali predsjednik države Jakov Milatović, premijer Milojko Spajić i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Milatović sa Spajićem i Ivanovićem: Izbor ambasadora mora biti kvalitetan i profesionalan proces Foto: Kabinet predsjednika CG
Portal AnalitikaIzvor

Nastavak razgovora i donošenje odluka na ovu temu uslijediće u daljoj proceduri, a nakon detaljnog upoznavanja predsjednika Države sa izloženim predlozima.

„Podsjećamo da su konsultacije predsjednika sa predstavnicima Vlade od vitalnog značaja za vanjsku politiku Crne Gore, posebno imajući u vidu da je potrebno dodatno ubrzati proces EU integracija, učvrstiti poziciju u NATO savezu i intenzivirati regionalnu saradnju“, navode iz Milatovićevog kabineta.

Takođe, kako dodaju, jedna od tema današnjih konsultacija bila je koordinacija institucija u narednom periodu kada su u pitanju vanjski ciljevi i međunarodni događaji.

„Na sastanku je zaduženo Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi informaciju o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 2026. i 2027. godine“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika