Politika

Milatović-Rajnke: Ojačati strateško partnerstvo Crne Gore i SAD

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Ranke.


Milatović-Rajnke: Ojačati strateško partnerstvo Crne Gore i SAD Foto: Predsjednik CG
Portal AnalitikaIzvor

Teme razgovora bile su, kako navode iz njegovog kabineta, bilateralni odnosi dvije države, partnerstvo u okviru NATO alijanse kao i poziv državnog sekretara SAD-a Entonija Blinkena Predsjedniku Milatoviću da posjeti Vašington.

„Moja želja je strateško partnerstvo Crne Gore i SAD-a i radujem se posjeti Americi koja će dodatno osnažiti naše ukupne odnose, koji su na visokom nivou“, kazao je Milatović.

On je naglasio da su prioriteti države u narednom periodu jačanje aktivne i kredibilne uloge u Alijansi, ubrzanje evropskih integracija i snaženje odnosa sa susjedima.

„Vjerujem da nam je u tom kontekstu pomoć SAD-a važna, posebno kada govorimo o podršci javnosti našim NATO obavezama, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i daljem razvoju ekonomskog dijaloga kao važne platforme između naših država“, saopštio je Predsjednik Milatović.

Rajnke kazala je da će Crna Gora kao i do sada imati snažnu podršku Sjedinjenih Država.

„Drago mi je da dijelimo viziju daljeg unaprjeđenja strateškog partnerstva Crne Gore i SAD. Pred vama su brojni izazovi i SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu reformi i ostvarenja vaših euroatlantskih ciljeva“, kazala je ambasadorka Rajnke.

Milatović je poručio da nakon izbora očekuje nastavak dijaloga sa predstavnicima političkih subjekata, neophodnog za parlamentarnu podršku postavljenjima u pravosuđu, čime bi se omogućilo puno funkcionisanje pravnog sistema i ubrzao proces evropskih integracija države.


Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nency_neregistrovani
08.06.2023. 18:14

Umjesto Rajneke prekrstio noge!😂😂😂

1
0
J JASAMOVO_neregistrovani
08.06.2023. 17:38

Razvijati iskrano hahahaha stratesko prijateljstvo koje je zapoceo Risto sa Rainke kao veliki ljbitelj i podrzavaoc SAD i Zapadne politicke kulture a neprijatelj Ruskoga hegemonizma.Nego umrije Risto a Rainke ne moze naci adekvatnu zamjenu ni u Pipunu ni Becicu ni Spajicu ni Medu!!!MUKA!!!!

1
0
K Kanela_neregistrovani
08.06.2023. 17:14

Što mu je stvarno šapnula?

3
0
d dokon_neregistrovani
08.06.2023. 16:49

Nije valjda da i ona kriptuje?

3
1
D Daki_neregistrovani
08.06.2023. 14:50

🤣🤣🤣🤣🤣 ajde moja rajnke dosta si štete napravila građanskoj Crnoj Gori, medoks je već otišla ,mijenja se scena

10
1
H Hijan_neregistrovani
08.06.2023. 18:09

@Daki_neregistrovani dosla jos gora umjesto nje

1
0