Politika

Milatović: Nemam bliske odnose sa porodicom Dodik

Predsjednik Milatović je formalno razgovarao sa Miloradom Dodikom kao ministar ekonomskog razvoja u 42. Vladi Crne Gore, dok se sa njegovim sinom Igorom Dodikom, koji se pominje u tekstu, nikad nije sastao, saopšteno je iz Kabineta predsjednika. 

Milatović: Nemam bliske odnose sa porodicom Dodik Foto: Kabinet predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Kabinet predsjednika Crne Gore saopštio je sinoć da ,,oštro demantuje insinuirajuće navode objavljene u dnevnom listu Pobjeda, dana 21. februara 2024. godine, u tekstu pod naslovom ‘Bivši Spajićev i Milatovićev pokrovitelj na crnoj listi SAD‘, kojima se želi poslati poruka da predsjednik Milatović ima vrlo bliske odnose sa porodicom Dodik“. Tekst je prenio i naš medij. 

Naime, u jednom dijelu teksta je navedeno da su sadašnji predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić, kao ministri u vladi Zdravka Krivokapića posjetili Banjaluku, te da su primljeni na najvišem nivou, odnosno da su se sastali sa Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom. Međutim, dalje se navodi da je logično ,,zaključiti da su u tom periodu uspostavljeni dobri lični odnosi sa članovima porodice Dodik“, piše Pobjeda. 

"Predsjednik Milatović je formalno razgovarao sa Miloradom Dodikom kao ministar ekonomskog razvoja u 42. Vladi Crne Gore, dok se sa njegovim sinom Igorom Dodikom, koji se pominje u tekstu, nikad nije sastao, pa se ne može konstatovati da predsjednik Crne Gore ima „dobre lične odnose sa članovima porodice Dodik“. Dakle, jedini susret koji je gospodin Milatović imao sa nekim od članova porodice Dodik bio je zvanični sastanak sa tadašnjim srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci, gdje je u aprilu 2021. godine boravio u radnoj posjeti u svojstvu ministra ekonomskog razvoja Crne Gore", navodi se u reagovanju.

Bivši Spajićev i Milatovićev ,,pokrovitelj“ na crnoj listi SAD
14
Bivši Spajićev i Milatovićev ,,pokrovitelj“ na crnoj listi…
21.02.2024 06:59

 

Portal Analitika