Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mihailo: U vlasti nesposobni ljudi, probleme rješavati u miru, u suprotnom se Crna Gora ne bi lako mirila

Mitropolit CPC prisustvovao protestu organizovanom povodom usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku

Mihailo: U vlasti nesposobni ljudi, probleme rješavati u miru, u suprotnom se Crna Gora ne bi lako mirila

Crna Gora je nastarija država na Balkanu i to se mora tako poštovati - jer kad nestane Balkana onda će nestati Crna Gora, poručio je u izjavi za portal Pobjeda mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

Mihailo: U vlasti nesposobni ljudi, probleme rješavati u miru, u suprotnom se Crna Gora ne bi lako mirila Foto: Anja Ivanović/Pobjeda
PobjedaIzvor

Mitropolit CPC je večeras prisustvovao protestu u Podgorici održanom povodom usvajanja izmjena Zakona o predsjedniku, a u izjavi za naš portal kazao je da su u vlasti trenutno nesposobni ljudi. Poručio je da bi sve probleme trebalo riješiti u miru, te da i opozicija i vlast moraju da vode računa, jer se, u suprotnom, Crna Gora ne bi lako mirila.

"Šteta bi bila i velika nesreća, a najteža situacija za neprijatelje spolja i izdajnike iznutra. Narod je svjestan i prihvatio je srcem da se nešto ne desi - jer kad na Cetinju nije došlo do građanskog rata neće ni ovdje. Sve će se završiti mirnim putem", poručio je mitropolit Mihailo.

Poručujući da je miran put neophodan, on je objasnio da to podrazumijeva da se Crnoj Gori da ono što je država, jer kako je kazao, ona nije juče stvorena.

"To je najstrija država na Balkanu i to se mora tako poštovati - jer kad nestane Balkana onda će nestati Crne Gore", dodao je Mitropolit CPC.

(Foto/Video) Vušurović: Uprkos svim proruskim i prosrpskim snagama, Crna Gora nije svezana!
7
(Foto/Video) Vušurović: Uprkos svim proruskim i prosrpskim…
02.11.2022 19:30

 

Portal Analitika