Abiznis

MF: Planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade

Poručuju da je Ministarstvo finansija uvijek otvoreno za saradnju u cilju, kako kažu, donošenja inkluzivnih politika, u korist svih građana Crne Gore

Ilustracija Foto: Pobjeda
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Odgovorna i transparentna fiskalna politika, unaprjeđenje standarda zaposlenih i poboljšanje poslovnog ambijenta za obavljanje privredne aktivnosti, uz stabilne javne finansije, glavni su ciljevi Ministarstva finansija, na čelu sa ministrom Novicom Vukovićem", saopšteno iz Ministarstva finansija, nakon što su iz Unije slobodnih sindikata danas kazali da penzione reforme ne smiju biti rezultat jednostranih odluka Vlade.

Naglašavaju da je, u okviru intervjua za Glas Amerike, ministar Vuković govorio o reformama koje planira 44. Vlada, a koje će biti sastavni dio Fiskalne strategije koja je glavni dokument fiskalne politike za period mandata ove Vlade.

"Sve odluke koje se tiču položaja zaposlenih, kao i odluke koje se tiču privrednog ambijenta u kojem posluje privreda bile su i biće pažljivo analizirane i razmatrane na bazi tripartitnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca što je, uz našu potrebu, i zakonska obaveza. Socijalni dijalog bazira se na međusobnom povjerenju, a ova Vlada je u dosadašnjem mandatu to i dokazala kroz inkluzivan dijalog prilikom donošenja izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, nacrta izmjena Zakona o radu i slično", poručuju iz Ministarstva finansija. 

Podsjećaju da je ministar Vuković govorio o planiranim reformama, koje da bi bile predložene za usvajanje, moraju, ističu, biti rezultat konsenzusa između socijalnih partnera, u cilju donošenja najboljih rješenja za građane.

"Dakle, reforme na tržištu rada, penzione, socijalne ili bilo koje druge neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade, što nije bio slučaj ni do sada. Još jednom ukazujemo da je Ministarstvo finansija uvijek otvoreno za saradnju u cilju donošenja inkluzivnih politika, u korist svih građana Crne Gore"; zaključuju u saopštenju.

Unija slobodnih sindikata: Penzione reforme ne smiju biti rezultat jednostranih odluka Vlade
2
Unija slobodnih sindikata: Penzione reforme ne smiju biti…
21.04.2024 14:14

 


Portal Analitika