Region

Mesić: ‘’Prijete mi četnici i ustašoidi’’

Izvor

"Meni prijete ustašoidi i četnici, a to je dokaz da sam na pravom putu. Nikada se ustaše i četnici nisu borili jedni protiv drugih, nego samo protiv partizana. Četnici i ustaše se oduvjek dobro slažu, pa i sada kad mene napadaju", rekao je Mesić.

On je dodao da se ne plaši pretnji, jer, kako je objasnio, ako odluče da vas ubiju, ubiće vas. Prijetnje Mesiću upućene su internetom, a njegovo obezbjeđenje prijavilo je redovnim putem policiji postojanje grupe "Smrt Stjepanu Mesiću" formirane na društvenoj mreži Fejsbuk. U grupu se, navodno, učlanilo nešto manje od 5.000 ljudi, od kojih je većina s Kosova. Prijetnje Internetom nisu jedine, jer je bivši predsjednik Hrvatske poslednjih dana dobio i nekoliko pismenih i telefonskih.

Policijski stručnjaci za kompjuterski kriminal nastoje da ustanove ko je i kada formirao grupu na Fejsbuku, a ukoliko bude potrebno zatražiće i saradnja Interpola.

"Neke prijetnje dolaze iz četničkih krugova, uglavnom piše 'Smrt Mesiću' i slično. Mislim da će to policija u Srbiji naći jednako brzo kao što su našli i Mladića", kazao je Mesić u izjavi za Večernji list o prijetnjama smrću koje su mu upućene u posljednje vrijeme.

Portal Analitika