Društvo

"Svaki prekršaj treba da bude predmet interesovanja nadležnih institucija, a ne proizvoljnog tumačenja ljekara"

Menadžemt DZ Podgorica: Iznošenje tvrdnji u medijima je kršenje kodeksa

Iznošenje tvrdnji u medijima da je direktor Jokić kršio zakon, „krio“ tendere i ostale segmente poslovanja, od nekog ko bi trebao najodgovornije da štiti ugled ustanove, a i sam je zaposlen u toj ustanovi, svakako je kršenje Poslovo-etičkog kodeksa, poručili su iz Doma zdravlja Podgorica reagujući na navode predsjednice Odbora direktora te zdravstvene ustanove, Natalije Popović-Petrić

Menadžemt DZ Podgorica: Iznošenje tvrdnji u medijima je kršenje kodeksa Foto: Dom zdravlja Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Odbora direktora podgoričkog Doma zdravlja dr Natalija Popović-Petrić saopštila je juče da je to tijelo predložilo smjenu prvog čovjeka te ustanove dr Danila Jokića isključivo zbog netransparentnog poslovanja.

"U toku tekuće godine Odbor direktora ZU Dom zdravlja Glavnog grada sastao se 10 puta. Odbor je, na predlog predsjednice, sebi odredio najveću zakonski moguću mjesečnu nadokandu koja im priprada, što je na godišnjem nivou 70.000 eura. Od strane Ministarstva finansija to nije odobreno u Budžetu za 2022., iako je planirano", navodi menadžent Doma Zzdravlja Podgorica. 

Svojim dosadašnjim radom, Odbor, kako tvrdi menadžment, nije dao veliki doprinos ustanovi.

"Nisu unaprijedili poslovanje koje se može njima pripisati, nisu obezbijedili bilo kakvu donaciju ili ulaganje od kojih bi imali korist i građani i zaposleni. Statutom ustanove ove obaveze su u nadležnosti i Odbora direktora. I tužili su Dom zdravlja zbog neisplaćenih nadoknada . Toliko o domaćinskom i profesionalnom odnosu . Od trenutka kada smo dobili novog direktora, Dom zdravlja je unaprijedio svoj rad, poboljšani su uslovi rada , unaprijeđene dijagnostičke procedure ( doniran digitalni rtg i mamografski uređaj ), dobijene brojne donacije u vidu i roba i usluga ukupne vrijednosti 374.358,29 eura, sve zahvaljujući njegovom ličnom zalaganju", navode u reagovanju. 

Naslijeđeno stanje duga prema dobavljačima na dan 31.12.2020. je iznosio 585.535,29 eura, dok je stanje duga na dan 30.9.2022. dospjelo na 137.943,34 eura što, kako kažu, govori o odgovornom i domaćinskom poslovanju.

"Iznošenje tvrdnji u medijima da je Direktor Jokić kršio zakon, „krio“ tendere i ostale segmente poslovanja, od nekog ko bi trebao najodgovornije da štiti ugled ustanove, a i sam je zaposlen u toj ustanovi, svakako je kršenje Poslovo- etičkog kodeksa. Mišljenja smo da svaki eventualni prekršaj koji je mogao tokom rada, a moramo podsjetiti javnost da je rukovođenje dr Jokića započelo u najgorim trenucima koje naš zdravstveni sistem pamti – KOvid pandemija, treba da bude eventulano predmet interesovanja nadležnih institucija, a ne proizvoljnog tumačenja ljekara u medijskom prostoru. Cijeneći poziciju na kojoj se nalazimo i obzirom da smo zaposleni u Domu zdravlja, morali smo stati u odbranu ugleda Ustanove i ugleda direktora", zaključio je menadžent Doma zdravlja. 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
l ljuma_neregistrovani
04.12.2022. 21:22

litijaši vazda ugroženi vidi im se rad

2
0
B BONAPARTA_neregistrovani
04.12.2022. 09:41

A dje su trebali to da iznesu ako nijesu u medije.Vama kad nesto ne odgovara kritikujete i na sve medije to iznesete i srpski mediji to prenesu e kad vam ne odgivara...to je muka.

4
0
M Miloš_neregistrovani
03.12.2022. 20:37

Ko je šef navedenog menadžmenta ?

5
0