Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Marković: Tužilac na Cetinju podnošenjem optužnog prijedloga pokazao „znake života“, Ombudsman „snom mrtvijem spava“

"Ljubav prema fotelji je jača i od ispravnog postupanja"

Marković: Tužilac na Cetinju podnošenjem optužnog prijedloga pokazao „znake života“, Ombudsman „snom mrtvijem spava“

Osnovni državni tužilac na Cetinju podnio optužni prijedlog protiv bageriste iz Budve, koji je učesnicima protesta na Cetinju prije dvije godine uništio automobile. Dvije godine su mu trebale, ali dobro je što pokazuje "znake života", kazala je funkcionerka Liberalne partije Jelena Marković. 

Marković: Tužilac na Cetinju podnošenjem optužnog prijedloga pokazao „znake života“, Ombudsman „snom mrtvijem spava“ Foto: Privatna arhiva
Portal AnalitikaIzvor

„Ombudsman naprotiv nažalost, "snom mrtvijem spava". Ali u ovom slučaju bio je ekspeditivan“, kaže Marković.

I ako se, kako dodaje, policija izvinila zbog nanijete štete građanima, jer je tog bageristu angažovala, Ombudsman je ocijenio da nije nadležan u tom slučaju i uputio je građane na sud. 

„"Vješt" reklo bi se, način da odbrani" vlast. Nije taj stručnjak našao ništa sporno što je za uklanjanje putničkih vozila angažovan bager. Za to postoje namjenska vozila "pauk", zašto ono nije pozvano? I laik zna da će bager oštetiti vozila, što znači da je i policija znala ili je morala znati da će građanima koji protestuju biti nanijeti štetu“, ističe Marković. 

To je, navodi, jasna namjera.

„Ombudsman nije tražio nalog, ugovor ili bilo koji papir na osnovu čega i na koji način je bager angažovan. Svi oštećeni automobili su vlasništvo pripadnika jedne grupe - demostranata. Da je državni organ policija, prema njima postupala različito nego prema drugim građanima, to nije primijetio naš Ombudsman, koji treba građane da štiti od diskriminacije. Nego se, gle čuda, oglasio nenadležnim za materijalnu štetu, što nije ni bio predmet pritužbe“, kaže Marković. 

Građanin se, dodaje ona, požalio da je pretrpio štetu zbog svojih političkih i vjerskih uvjerenja, za što je Ombudsman i te kako nadležan.

„Ali kad je vlast u pitanju, naš Ombudsman žmuri i ne vidi diskriminaciju sa velikim D. Ali je "vidio" kako je taj isti građanin "namjerno" vozilom zakrčio put, čime je očigledno imao namjeru da opravda postupanje policije. Čak se i policija izvinila. Oće li se ikada Ombudsman izviniti za svu štetu koju je svojim radom/neradom nanio građanima koje treba da štiti. Nažalost, ljubav prema fotelji je jača i od ispravnog postupanja. Samo da napomenem ponovo, da je Ombudsman dužan da štiti građane od zloupotrebe institucija“, zaključila je Marković. 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bjeković_neregistrovani
08.06.2023. 19:44

je manipulant i folirant, pogledajte kako je štitio diskriminisane građane pa ovo je skandal. Nema srece u ovakvog Ombudsmana.

8
0
H Hunter6
08.06.2023. 15:19

Ne mijesam se u posao advokata, ali logika kaze da treba da se tuzi i firma i funkcioner (drzava) koji je potpisao ugovor ili verbalno dogovorio taj necasni "posao", to jest bila koja osoba koja je imala ikakve veze sa ovim ilegalnim, bezobzirnim i razbojnickim cinom! Ispravite me ako grijesim, molim vas.

11
0