Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Marković: Ne zavaravajmo se da DF-a neće biti, vidjećemo što znači Spajićeva odluka i kolika je cijena svakog od 44 glasa u Parlamentu

„Na nama je da spremamo nove snage i novu ponudu građanima za nove izbore“

Marković: Ne zavaravajmo se da DF-a neće biti, vidjećemo što znači Spajićeva odluka i kolika je cijena svakog od 44 glasa u Parlamentu

Potpredsjednica Liberalne partije poručuje da ako već Crna Gora u ovim političkim okolnostima mora da bira između vlade sa ZBCG ili bez njih, Liberalima je bliža ova druga varijanta…

Marković: Ne zavaravajmo se da DF-a neće biti, vidjećemo što znači Spajićeva odluka i kolika je cijena svakog od 44 glasa u Parlamentu Foto: PA
Jovana Vuković
Jovana VukovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković, komentarišući za Portal Analitika odluku mandatara Milojka Spajića da koalicija ZBCG ne bude dio nove vlade, kaže da je ta vijest pozitivna, pod uslovom da se pokaže istinita.

“To bih kratko prokomentarisala riječima - ima nade za ovu zemlju. Za sad, nažalost, i ne kao trajni zaključak”, ističe Marković.

Ukazuje da ćemo u narednom periodu ćemo vidjeti što zapravo znači Spajićeva odluka te kolika je cijena svakog od tih 44 glasa u Parlamentu.

„Ovo posebno imajući u vidu disonantne tonove unutar samog PES-a i očigledno sad već tamo infiltriranih pipaka DF-a i SPC. Ne zavaravajmo se da DF-a neće biti, to je samo privid. Ni sad navodno nisu u vlasti, ali ih je širina i dubina puna i prepuna“, ističe Marković.

Spajić: ZBCG neće biti u Vladi, Bečić će biti predsjednik Skupštine, očekujemo podršku 44 poslanika
71
Spajić: ZBCG neće biti u Vladi, Bečić će biti predsjednik…
26.08.2023 23:23
Mandić: U našu iskrenost se sumnja a u Zenku sa liste DPS ni najmanje, Spajiću bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje
38
Mandić: U našu iskrenost se sumnja a u Zenku sa liste DPS…
27.08.2023 11:04

Sugerisala je Spajiću da u Vladu pozove i druge nezavisne aktiviste, ljude od znanja i integriteta, kako bi, kako kaže, amortizovao množinu nesposobnih političkih kadrova na koje će, nažalost, biti prinuđen.

„Na nama je da radimo na pritisku na vlast svim demokratskim sredstvima i da spremamo nove snage i novu ponudu građanima za nove izbore, za godinu, godinu i po ili nešto više, ostaje da vidimo“, dodaje Marković. 

Sagovornica Analite ističe i da se Spajić ne smije ponijeti kao Abazović i varati međunarodnu zajednicu ako hoće iskreno da dobije podršku, kako ekonomsku tako i svaku drugu, kako bi Crna Gora što prije ušla u EU. 

„No znajući strukturu PES nijesam sigurna da se sve to ići u tom pravcu. Plašim se da će to samo fingirati dok ne dobije povoljan kredit bez kojeg se Crna Gora neće moći pomjeriti s mjesta, i to od 1 do 1,5 milijardi eura“, smatra Marković.

Kako dodaje, ako već Crna Gora u ovim političkim okolnostima mora da bira između vlade sa ZBCG ili bez njih, Liberalima je bliža ova druga varijanta. 

„Pratićemo kako će se odvijati rad te Vlade posebno kada je u pitanju zaštita nacionalnih interesa Crne Gore, ispunjavanje obaveza iz evropske agende i naravno u dijelu poboljšanja životnog standarda građana“, zaključuje Marković za Analitiku.

Portal Analitika

Komentari (15)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dute__neregistrovani
27.08.2023. 16:25

Ti kad bi mogla ti bi cijeli DF zatvorila u zatvor.

8
1
K Karadag
29.08.2023. 03:49

@Dute__neregistrovani i treba

1
0
K Kortomalteze_neregistrovani
27.08.2023. 16:05

Dama ima hrabrosti da jasno i glasno kaze sto misli,zemlja nam je pod napadom,spolja i iznutra,krajnje je vrijeme da s prestane sa svadjanjem,i onim ,sta bi bilo ,kad bi bilo, vrijeme je da svi dignemo glas,dosta prazne price...

13
1
M Miševi_neregistrovani
27.08.2023. 13:04

A ne bubamare bi da spriječe divne Crnogorke da se bore za CG, ko ste vi da jednoj dami ovako nesto dpočitavate, fali si bot DPS ili DF ili je moguce i SPC jer ovo sto ste napissli nema logike, suprotno je zalaganju za Crnu Goru pa bih prije rekao da ste vi jedan ljubomoran tip koji žali što vi nemate hrabrosti da iznesete svoj stav o Crnoj Gori. Ajde izađite i ponudite rješenje o očuvanju crnogorskog indetiteta i zastita Crne Gord od otvorenog srpskog hegemonizma. Kakva su to vaša rješenja kada sada nufite korak po korak to znači gori kuća a vi kažete polako ne žuri te pa i drugi ne žure, e sram vas bilo ko god daste.

20
3
S Srbskihegemon_neregistrovani
27.08.2023. 14:41

@Miševi_neregistrovani E vala od vas transverzalaca,velikoalbanaca i otimača Boke mi nemamo nikakve šanse. Samo nas napadate da bi lakše djelili CG. U pamet se Crnogorci,ovi pravi a i ovi krivi,da ne bude kasno.

1
5
N Nada_neregistrovani
27.08.2023. 11:29

zasnja umire, ali stara poslovica glasi "vuk dlaku mijenja ali čud nikada". Dobro ste ukazali na sve što čeka Spajica ali mislim da on nije nista bolji od Dritana a volio bih da me demantuje. DF je vec duboko po dubini usao i pravi ogromnu štetu CG, Sapajic bi trebao da se oslobodi tijh štenih ljudi koji će mu raditi opstrukciju, akk to ne uradi odmah znači da se sa DF dogovorio i da je ovo samo jedna predstava za javnost. ali vrijeme je majstordkk rešeto. Sve ste rekli gospođo Markovic, bravo!

46
5
B Bubamara_neregistrovani
27.08.2023. 11:24

Gospođo, ne možete Vi biti arbitar za svaku situaciju u Crnoj Gori. Vaši napadni istupi, iza kojih ne stoji relevantan broj građana ni za jednog poslanika u Skupštini, a kamo li što više, više škodi crnogorskom pitanju, nego što koristi. Uzimate previše sebi za pravo da arbitrirate, shodno Vašim željama i očekivanjima. Ni DPS, ni SD, ni SDP se toliko ne eksponiraju kao vi. A svi se pitaju, ko ste zapravo vi. Surogat velikog LSCG, koji je iskoristio njegovo gašenje za ostvarivanje lične koristi neostvarenih političara iz bivšeg LSCG. Za rješavanje ovog galimatijasa u Crnoj Gori, potrebno je strpljenje i korak po korak. Ko vjeruje da će Koča Đurišić i Milan Lekić ostati na tako važnim funkcijama, taj nije normalan. Još jednom ponavljam, da nijesam fan PES-a, niti znam bilo koga sa ove njihove liste, niti lidere, ali sam od početka znao i zastupao tezu da jedino novi politički subjekt može napraviti iskorak ka EU integracijama i boljem životu u CG. Zar DPS, sa vama i ostalim satelitima nije imao šansu? Zato ne možete biti arbitri niti "držati slovo" patriotizma, jer ste za sve ovo vi isključivi krivci. Ko vam je smetao od 2006. do 2020. godine da, sa pozicije neograničene vlasti riješite sva pitanja, nad kojima danas hoćete da lamentirate. Zato vam savjetujem da malo preispitate svoje ponašanje i istupe. Za dobro Crne Gore i ne manje za vaše dobro.

7
38
G Glas_naroda_neregistrovani
27.08.2023. 12:02

@Bubamara_neregistrovani Pogriješio si adresu za spočitavanje ovih stvari. Gospođa Marković je hrabra mlada snaga koja tek treba da se mjeri i izmjeri, koliko njeni istupi imaju podrške. Ne ućutkujte nova lica i nove snage. Nema ih mnogo što imaju petlje da zbore kako misle ili sa uopšte misle. Upravo to je ono što nam treba. A to što je hrabrija i aktivnija od velikih statih subjekata koje si pomenuo, to je njima na obraz a ne njoj. I ne treba prema njima da se upravlja. Svaka joj čast kad i pored petoro đece ima i snage i volje da se bori za prave vrijednosti. Jelena, samo naprijed! Na pravom si putu 🍀

30
5
G Glas_naroda_neregistrovani
27.08.2023. 12:02

@Bubamara_neregistrovani Pogriješio si adresu za spočitavanje ovih stvari. Gospođa Marković je hrabra mlada snaga koja tek treba da se mjeri i izmjeri, koliko njeni istupi imaju podrške. Ne ućutkujte nova lica i nove snage. Nema ih mnogo što imaju petlje da zbore kako misle ili sa uopšte misle. Upravo to je ono što nam treba. A to što je hrabrija i aktivnija od velikih statih subjekata koje si pomenuo, to je njima na obraz a ne njoj. I ne treba prema njima da se upravlja. Svaka joj čast kad i pored petoro đece ima i snage i volje da se bori za prave vrijednosti. Jelena, samo naprijed! Na pravom si putu 🍀

21
4
n nina_neregistrovani
27.08.2023. 12:15

@Bubamara_neregistrovani Po ovom komentaru se moze zakljuciti samo jedno a to je da si Cetnik i jos neobrazocan ko i svi iz DF zato ja tebe moj PAJDO savjetujem da se ne blamiras sa ovakvim komentarima Nek je vjecna nasa CG 🇲🇪🇭🇷🇺🇦❤️

27
5