Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mandić: U našu iskrenost se sumnja a u Zenku sa liste DPS ni najmanje, Spajiću bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje

"Milatović da prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG"

Mandić: U našu iskrenost se sumnja a u Zenku sa liste DPS ni najmanje, Spajiću bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje

Pošto se ovih dana ulažu mnogi napori da se brutalno prekroji većinska volja građana, veoma je važno da predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, razjasni situaciju vezano za mnoge teme uključujući i dodjelu mandata Milojku Spajiću. Naime, kao važan alat u akciji prekrajanja te volje koristi se i priča o procjeni iskrenosti koalicije ZBCG irazgovori koji se tiču davanja mandata za sastav nove vlade kod predsjednika Crne Gore, saopštile je predsjednik NSD I jedan od lidera koalicije Za budućnost Cre Gore Andrija Mandić.

Mandić: U našu iskrenost se sumnja a u Zenku sa liste DPS ni najmanje, Spajiću bliža iskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje Foto: NSD
Portal AnalitikaIzvor

“Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora PES-a, koalicija Za budućnost CG ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti: u našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je zaista iskreno i u punom kapacitetu radila da Milo Đukanović pobijedi, a da izgubi Jakov Milatović, kao kandidat pobjednika izbora od 30. avgusta. Da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsjednik CG, a Spajić ne bi bio mandatar. Spajiću se više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobijedili kriminalni režim Mila Đukanovića. Njemu je izgleda bližaiskrenost onih koji su jurišali na Crkvu i pravoslavlje, koji su glasali iskreno da Crkva bude državna, a ne Božja, iskreno bili protiv Temeljnog ugovora i to nazivali najvećom izdajom, koji su nasiljem pokušali da spriječe hirotonisanje mitropolita Joanikija...Mada, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora bili su i Spajić, i DPS i BS”, kaže Mandić.

Pita i da li se takva iskrenost od njih traži.

“Da zgazimo većinsku volju naroda, da mu okrenemo leđa i budemo za nove i stare podjele, da kažemo ono što ne mislimo i budemo za ono u šta ne vjerujemo. Sve se nama može prebaciti, ali najmanje manjak iskrenosti. Zbog iskrenosti smo trpjeli, hapšeni, suđeni. Nijesmo mi bezgrešni što smo iskreni, ali smo iskreni kada kažemo da je teško povjerovati da su najiskreniji protivnici bivšeg režimapostali neiskreni za mandatara, a iskreni saveznici DPS- a i Mila Đukanovića postaju primjer iskrenosti”, navodi Mandić.

Iskreno su, dodaje, postupili i u razgovoru kod predsjednika Crne Gore.

“Na pitanje da li smatramo da nama pripada mandat za sastavljanje vlade odgovorili smo nedvosmisleno da to pripada PES-u, a da će ta stranka saglasno njihovim procedurama odabrati ko je to. Takođe, posebno smo naglasili da je nama najvažnije da se u vladi okupe pobjednici od 30. avgusta i da se jednom završi sa DPS-om i Milom Đukanovićem. Saopštili smo i tada da želimo da budemo u takvoj vladi, ali prema svemu što gledamo poslednjih dana, mandatar Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana, istisne ZBCG, odnosno autentične predstavnike Srba iz vlade, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do posljednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega. To vjerovatno nije ništa strašno za one koji su do 30. avgusta glasali DPS ili one koji nisu osjetili borbu protiv diktature, ali što se tiče ZBCG, mi cemo se protiv povratka starog rezima odlučno boriti”, dodaje Mandić.

Pozvao je Milatovića, da “prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači ZBCG”.

“Ne želimo, naravno, da ga učimo njegovom poslu, ali ga jos jednom javno pozivamo da iskoristi uticaj svoje funkcije i odredi se u odnosu na kršenje osnovnih političkih i ljudskih postulata. Dakle, što se nas tiče, mi nikada nismo otimali nešto što nam ne pripada, niti smo neko ko mijenja stavove kako vjetar duva. U politici, ipak, postoje pravila i naša koalicija i stranke u njoj nijesu pravljene za jedan izborni ciklus nego da ispune svoje političke ciljeve. Kao što smo, nakon velike borbe, zajedno sa građanima, srušili bivši režim, tako sada želimo da ostvarimo i naredne ciljeve, među kojima su ekonomski prosperitet, vladavina prava, obračun sa kriminalom i korupcijom, borba protiv diskriminacije, a naročito demontaža bivšeg režima, kako se više nikada ne bi desilo da Crnom Gorom zavlada Milo Đukanović i njegova hobotnica”, zaključuje Mandić.

Portal Analitika

Komentari (74)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Durmitor_neregistrovani
28.08.2023. 17:46

Odakle pravo ovom čovjeku da traži od Predsjednika države objašnjenje o povjerenju mandata gospodinu Spajiću, i to još sad kad je Mandatar već sastavio Vladu. Za Predsjednika, za sada je završena ova priča. Utisak je da sa ovim zahtjevom predsjednik DF Mandić namjerno omalovažava Predsjednika, kako bi pokazao koliko je on važna ličnost. Ako Predsjednik na te grane spadne da daje objašnjenja na ovakve provokacije to će za gospodina Milatovića, biti veliki fijasko.

1
0
V Vec_neregistrovani
28.08.2023. 18:40

@Durmitor_neregistrovani /Je fjasko jer se Milatovic poziva na riječi Amfilohija pa to je užas..ovo je svetosavac, treba da podnese ostavku.

0
0
C Crnogorac_neregistrovani
28.08.2023. 22:14

Da si ti .. od Zenke bar bi bio 5% čovjek a sad si kao i dosad štp si uvijek bio nego je kriv DPS umjesto teroriste odmah u Spuž sa sve Beograckim tkz advokatima .... on izigrava po C.G. ( zbog C.G. ) daleko bile tvoje četničke ruke od nje bagretino jedna .

0
0
C Crnogorac_neregistrovani
28.08.2023. 22:16

Pogledajte se samo na slici našto ličite bravi jedni ....

0
0
K Kvatro
28.08.2023. 13:24

U VAŠU "ISKRENOST" NE SUMNAMO UOPŠTE. SIGURNI SMO U TO DA STE NEPRIJATELJI CRNE GORE, NJENE NEZAVISNOSTI I VIŠENACIONALNOSTI, ZATIM NJENOJ TEŽNJI DA ŠTO PRIJE POSTANE CLANICA EU, A DA SE SLUČAJNO NE SURVA U SVESRPSKI FAŠISTIČKI SVET.

2
0
K Kvatro
28.08.2023. 07:35

NE PRIHVATAMO U VLADI NELIKODRPSKE KLEROFAŠISTE I NAJECE NEPRIJATELJE NEZAVISNE EVROATLANSKE , MULTIETNIČKE CRNE GIRE. UZALUD VOJVODO TVOJE KUKUMAVČENJE.

2
0
t topuz_neregistrovani
27.08.2023. 20:02

Niko ne sumlja u vasu iskrenost, vi jednostavno ne posjedujete tu osobinu, pa nije upitno jer svi su s timupoznati i vrapci na grani.

2
0
K Kantunal
27.08.2023. 18:37

Što je tu kontradiktorno? Da je obratno, to bi kontradiktorno! Sve je kako valja !

1
0
B Brat_neregistrovani
27.08.2023. 17:24

Zar ovaj nije u zatvoru...?...

4
0
p penzioner_neregistrovani
27.08.2023. 16:47

Taj treci neka vam da ono sto je pored Milatovica pokazivao.Da se malo smirite.

6
0
K Kantunal
27.08.2023. 18:35

@penzioner_neregistrovani ,🤣🤣 dooo-bar!

0
0
b bidon_neregistrovani
27.08.2023. 14:14

Ajmo, pjevajte sa Porfirijem "Sta se ono na Dinari sjaji" i "Nedaj mala da te ljube djeca, nego cekaj mene mitreljesca. On to odlicno pjeva, ponekad slusam na youtube, a vi bi horno to mogli maestralno izvodit.

9
2
K Kantunal
27.08.2023. 18:45

@bidon_neregistrovani , a zašto slušaš to sr*nje? Sviđa ti se tekst, ritam ili zvedba? Come on...

0
0
Z Zora_neregistrovani
27.08.2023. 14:01

Imali ko da ovim propalim šajkačama objasni da je ovo 2023 godina, i da su nova vremena! Uhvatili se avgustovske pobjede ko pjan plota! Vaše je bilo i prošlo, pucali ste sebi u noge bezbroj puta! Pretpostavljam da priželjkujete litije da vas vade iz blata, zaboravite to, fino u političku penziju i zdravo!

16
2
c ctcg_neregistrovani
27.08.2023. 13:56

G-din Zenka je nedostizan za vas.

17
2
R RIR_neregistrovani
27.08.2023. 13:12

…neko jurisa na pravoslavlje i crkvu / vi branitelji…pravoslavlje po vama isto sto i srpstvo …/500 god. “setali opanke” -Turci vam ugasili Pecku Patrijasiju a sad vam Kosovo odlučuje oce li Prvoslav ,doci ili nece i kad …Umjesto da nase crkve ,Hramove i groblja drže Cgorci koji su čuvali od Turaka i Pravoslavlje i svetinje …nijednog sveca srb. nije sačuvala pa ni sv.Savu -zapalili su ga ni pepeo ne osta … …. vi smradovi /DF/ čuvate Pravoslavlje i Crkvu …!?

16
2
c crveno_neregistrovani
27.08.2023. 12:50

Zenka je ljudina , a vi ste četnici, vazda se više vjerovalo ljudima.😂🤗😘🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

24
2
r roki_dg55_neregistrovani
27.08.2023. 12:46

Ne može vas ovog puta spasiti ni crkva ni svetosavci, zaludo kefćete!

19
2
M Miki_neregistrovani
27.08.2023. 12:44

Vi ste osudjeni terorista Mandicu i Knezevicu,zar toliko potcjenjujete zdrav razum ovog naroda,ološi izdajnicki i spijuni

20
2
K Karadag
27.08.2023. 11:59

ne pozivaj se na crkvu pravoslavlje i skicne gluposti bijedjice ljudski .Ti da pricas o crkvi nevjernice ti o pravoslavlju svetosavce.pi.

21
2
P Pipun_neregistrovani
27.08.2023. 12:22

@Karadag Što se ti iz anadolije javljaš da štitiš Pravoslavlje. Da nećeš u Ćeklićima zidat novu Crkvu nevjerniče? Ne vrijeđaj no pjevaj.

5
10
K Karadag
27.08.2023. 12:35

@Pipun_neregistrovani cuti pipune i baci sjeme .Ne valja ,trulo je.

13
4
K Karadag
27.08.2023. 12:37

@Pipun_neregistrovani crkvu su mi u Ceklice gradili preci samo sto srpska popina u nju ne ulazi, daleko mu je i nema interesa.Na nju stoji crnogorski barjak pa ga dodji skini.

14
2