Politika

Mandić sa Milerom: Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU

Mandić je dodao da je njegov glavni zadatak na tom putu očuvanje mira i stabilnosti, sprovođenje ključnih reformi i efikasna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, navode iz Skupštine. 

Mandić sa Milerom: Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori, Karla Milera. 

"Mandić se ambasadoru Mileru zahvalio na predanom radu na jačanju odnosa između Austrije i Crne Gore i poželio da ambasador tu ulogu nastavi i poslije prestanka njegove zvanične funkcije, jer je, kako je rekao, on iskreni prijatelj naše zemlje", navodi se u saopštenju Skupštine. 

Manidć je, kako navode, sa ambasadorom razgovarao o brojnim aktuelnim temama.

"Gdje je posebno istakao naše rezultate kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji, odnosno dobijanje IBAR-a, što će nam omogućiti da otpočnemo trajno zatvaranje pregovaračkih poglavlja. Mandić je dodao da svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, te da će to biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije", navode iz Skupštine.

Mandić je, kako navode iz Skupštine, dodao da je njegov glavni zadatak na tom putu očuvanje mira i stabilnosti, sprovođenje ključnih reformi i efikasna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije

Miler je, navode iz Skupštine, čestitao Mandiću na brojnim rezultatima koje je za vrlo kratak period postigao 28. saziv Skupštine, gdje je posebno istakao napore na dobijanju IBAR-a i ključna imenovanja u pravosuđu.

„Siguran sam da ćete imati veliku i važnu ulogu u boljoj i evropskoj budućnosti Crne Gore“, rekao je Miler.

Ambasador je zaključio da je Crna Gora srce Zapadnog Balkana i da ima najveći potencijal za dalji razvoj i napredak, te da će i u narednom periodu raditi na tome da pomogne našoj zemlji u ostvarivanju njenog strateškog cilja pristupanja EU.


Portal Analitika