Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mandić sa Karasom: Vlada fokusirana na pripremu zakonskih rješenja koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24

Predsjednik Skupštine sa prvim potpredsjednikom Evropskog parlamenta

Mandić sa Karasom: Vlada fokusirana na pripremu zakonskih rješenja koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24

Kazao da je njegov glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU

Mandić sa Karasom: Vlada fokusirana na pripremu zakonskih rješenja koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24 Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu sa prvim potpredsjednikom Evropskog parlamenta, Otmarom Karasom.

Kako su saopštili iz Skupštine, Mandić je istakao da se Vlada Crne Gore koncentrisala na pripremu konkretnih zakonskih rješenja, koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi se ispunila mjerila iz poglavlja 23 i 24. 

Dodao je da je njegov glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU.

Mandić je ponovio važnost kontrolne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore i najavio pored konsultativnih i kontrolnih saslušanja i mogućnost osnivanja anketnih odbora koji bi se bavili svim temama koje opterećuju naše društvo.

Iz Skupštine kažu kako je Karas istakao da izuzetno cijeni posjetu Mandića i smatra da je ovo snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

“Izrazio je zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao ulogu Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Skupštini i njegovom ogromnom doprinosu u postizanju izuzetnih rezultata na polju evropskih integracija u veoma kratkom roku”, navodi se u saopštenju iz Skupštine.

On je, kako dodaju, poručio da je Evropski parlament izuzetno ohrabren imenovanjima u pravosuđu i iskazao važnost ispunjavanja mjerila iz poglavlja 23 i 24.

Karas je, ističu, apostrofirao veoma važnu ulogu koju ima Skupština Crne Gore u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rješenja kada je u pitanju proces pristupanja EU, te iskazao uvjerenje da će Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore.

Portal Analitika