Politika

Šef crnogorskog parlamenta razgovarao sa predsjednikom Narodne skupštine Mađarske

Mandić – Kover: Brojni procesi da dobiju sudski epilog

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Palma de Majorci - Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Laslo Koverom, predsjednikom Narodne skupštine Mađarske.

Mandić – Kover: Brojni procesi da dobiju sudski epilog Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Predsjednik Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom ponovnog susreta sa predsjednikom Koverom, kojeg smatra istinskim prijateljem Crne Gore", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dodaju da su se dva predsjednika podsjetila na njihov razgovor koji su vodili u Budimpešti i u tom kontekstu zaključili da je "Skupština Crne Gore postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za dalji proces pristupanja EU".

"Mandić i Kover su se takođe osvrnuli i na intenzivnu borbu koju Crna Gora vodi protiv organizovanog kriminala. Kover je istakao da je izuzetno dobro što su pokrenuti brojni procesi, ali da je iz perspektive EU članstva izuzetno važno da ti procesi dobiju i sudski epilog", navodi se u saopštenju.

Dva predsjednika su takođe razgovarala i o brojnim problemima koji terete region i cijelu Evropu, te oko njih postigli visok nivo saglasnosti.

"Predsjednik Mandić je na samom kraju susreta istakao da se raduje posjeti g. Kovera koja je planirana krajem ove godine", zaključuje se u saopštenju.


Portal Analitika