Politika

Sastao se sa ambasadorom Jermenije

Mandić: Glavni ciljevi Crne Gore članstvo u EU i građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je sa ambasadorom Republike Jermenije,Ašotom Hovakimijanom.

Mandić: Glavni ciljevi Crne Gore članstvo u EU i građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Predsjednik Skupštine Crne Gore je ambasadora upoznao sa glavnim ciljevima Crne Gore, a to su članstvo u Evropskoj uniji, građenje najboljih mogućih odnosa sa susjedima i očuvanja mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Mandić je istakao da su upravo ovi ciljevi ključna načela nove parlamentarne većine", navodi se u saopštenju Skupštine. 

Mandić je ambasadoru saopštio da je nakon izbora novog saziva Skupštine u procesu formiranje grupe prijateljstva sa Republikom Jermenijom i dodao da će se sa predsjednikom jermenskog parlamenta sresti na Skupštini zemalja Frankofonije čije je Crna Gora domaćin.

Hovakimijan je istakao da je Jermenija istorijski imala dobre odnose sa Crnom Gorom, te dodavši da će uskoro uslijediti zvaničan poziv predsjedniku Mandiću da posjeti Republiku Jermeniju.

"U kontekstu saradnje u oblasti kulture, dva predsjednika posebno su se osvrnula na činjenicu da je Gorski Vijenac Petra II Petrovića Njegoša 1847. godine štampan upravo u jermenskom manastiru u Beču", navode iz Skupštine. 

Portal Analitika