Politika

"Svakim usvojenim zakonom bliži Evropskoj uniji za makar pola koraka"

Mandić: Crna Gora želi što prije da uđe u EU, ova generacija političara to može

Predsjednik Parlamenta Andrija Mandić ocijenio da je imao danas veoma važne sastanke u Briselu, te da je evropskim partnerima predočio uspjehe koje je ovaj saziv parlamenta postigao u veoma kratkom roku. Kaže da će bi trebalo formirati anketne odbore u Skupštini, koji bi se u svojim ingerencijama bavili slučajevima ubistva Duška Jovanovića, ministra Pavla Bulatovića, “Prvog miliona”…

Mandić: Crna Gora želi što prije da uđe u EU, ova generacija političara to može Foto: Printscreen
RTCGIzvor

“Razgovarao sam i sa predsjednikom Evropskog savjeta i uspio sam da im prenesem one poruke koji im prenose svi političari koji dolaze iz Crne Gore, a to je da Crna Gora želi što prije da se priključi Evropskoj uniji, da smo postigli rezultate i isporučili rezultate prvo građanima Crne Gore. Mislim da su to veoma dobro razumjeli”, naveo je Mandić u izjavi za TVCG.

Kako kaže, saopšteno im je da je ovaj saziv skupštine uspio da uradi ono šrto nijesu uradili prethodnih nekoliko saziva.

“Sve to samo govori da je jedna generacija političara koja je sada u Skupštini i Vladi spremna da radi na uvođenju Crne Gore u EU”, poručio je Mandić.

Kaže da je neophodno praviti reforme i usvojiti cijeli set raznih zakona koji su neophodni za pristup CG EU.

“Mislim da ćemo sa svakim usvojenim zakonom biti bliži EU za makar pola koraka”, saopštio je Mandić.

Govoreći o radu Skupštine, ocijenio je da očekuje da će se ubrzo formirati anketni odbori “koji bi se bavili temama ubistva Duška Jovanovića, Pavla Bulatovića, “Prvog miliona…”

Portal Analitika