Politika

Mandić: Članstvo u EU je ključni prioritet nove većine

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sastao se sa stalnom predstavnicom UNDP u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom.

Mandić: Članstvo u EU je ključni prioritet nove većine Foto: SCG
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je, kako je navedeno iz Skupštine, ukazao na važnost podrške UN-a cjelokupnoj demokratizaciji i napretku Crne Gore.

"On je izrazio očekivanje da će se nastaviti sa takvom praksom, dodatno i snažnije tokom pregovaračkog procesa sa EU, te naglasio da je upravo članstvo u Evropskoj uniji, odnosno usvajanje i implementacija najviših evropskih standarda, jasan spoljnopolitički prioritet nove većine. Predsjednik je istakao da će se snažno nastojiti da ovaj cilj bude realizovan u naskorije vrijeme, zagovarajući dominantno princip u kome istinske reforme u svakom trenutku stoje ispred same retorike", kazali su iz Skupštine.

Panikova je naglasila ključnu ulogu koju parlamenti imaju u postizanju Agende 2030, dodajući da UNDP u potpunosti podržava ovu važnu misiju.

“UNDP je u svom radu fokusiran na zeleni i održivi razvoj, smanjenje siromaštva, dostizanje rodne ravnopravnosti i izgradnju otpornosti, pružajući tehničku podršku institucijama na profesionalan i nepristrasan način. Naš pristup uključuje unapređenje zakonodavnih procesa, pružanje ekspertske podrške i omogućavanje inkluzivnih političkih dijaloga kako bi se obezbijedilo da su parlamentarne aktivnosti usklađene sa Ciljevima održivog razvoja i da im aktivno doprinose", kazala je ona.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dosta_vise_neregistrovani
20.11.2023. 18:20

Prestani mahati repićem i kaži šta misliš kreni u savez sa Rusijom Bjelorusijom Srbijom i sjevernom korejom Nemoj mučiti narod treba da shvate gdje žive sa kim žive i kako će živjeti u novom paktu

4
1
s susjedHR
20.11.2023. 18:03

Ne pričaj gluposti... Znamo jako dobro što radiš,sve prisluškujemo! Budi siguran dok je Hrvatske, EU i NATO da ćeš Srbiju i Rusiju na Jadranu imati samo u svojim mokrim snovima!

3
1
C CG1_neregistrovani
20.11.2023. 18:02

Mrš fuk.ro svetosavska. Ti možeš samo do leskovca, to je tvoja zadnja stanica..pii zagađuješ okolinu..

3
1