Politika

Mandić: Vučinić je rezervno rješenje lidera DPS-a

Izvor

-Nije na odmet saopštti da su ti pripadnici Agencije, u vrijeme izbora i referenduma angažovali partnere iz podzemlja da kradu, finansiraju i na druge nedozvoljene načine podržavaju DPS i SDP. Lično su inače zauzeli veoma uticajnu poziciju: u svijetu mafije prenosili su „zvanične“ stavove vlasti, a unutar državnih struktura zastupali interes mafije. Zbog toga što mnogo znaju, mogu javno da saopštavaju kako će otići iz službe tek kad oni to procijene a ne kad kaže Družina Pere Kvržice, kako od milošte zvijezde „Granda“ oslovljavaju Vladu premijera Igora Lukšića- kazao je Mandić za Dan.

NOVA je, dodaje Mandić, sigurna da bezbjednosne strukture raspolažu sa velikim brojem dokaza na osnovu kojh bi se moglo pristupiti hapšenju šefova kriminalnih struktura i njihovih partnera iz vlasti. Ukazuje, međutim, da pošto su DPS i SDP teško oboljele od kriminala i korupcije, sprovođenje takve akcije zadnje je što bi naredili njihovi šefovi.

-Upravo zato na čelo institucija zaduženih za borbu protiv kriminala i korupcije se postavljaju partijski vojnici koji će prvenstveno voditi računa o stranačkom i ličnom interesu. Boro Vučninić je rezervno rješenje predsjednika DPS-a. On za razliku od Nuhidžića, ne postavlja ni minimalne uslove a ne smeta mu što će se sa prestižne funkcije ministra odbrane spustiti na niže rangiranu dužnost šefa bezbjednosne agencije – napominje Mandić i dodaje da će se vrlo brzo ustanoviti da li je Vučinić sposoban da spriječi pojavu novih dokaza i kriminalnim vezama vodećih predstavnika vlasti.

(foto: novosti.rs)

Portal Analitika