Politika

Lutovac: Prisustvo svih optuženih od velikog značaja za ishod suđenja

Izvor

Naime, Vijeće Višeg suda za ratne zločine u Be­ogradu donijelo je odluku da se bivši šef crnogorskog SDB-a Crne Gore, Boško Bojović koji je optužen za deportaciju Muslimana i Srba, izruči pra­vosudnim organima Crne Go­re, radi okončanja sudskog postupka pred podgoričkim Višim sudom u Podgorici. Očekuje se da će uskoro takva odluka biti donijeta i za druge bivše visokorangirane crnogorske policijske funkcionere i to: Milisava Miću Markovića, Radoja Radunovića, te Milorada Ivanovića, koji su takođe uhapšeni u Beogradu u akciji MUP-a Srbije.

Advokat Marko Lutovac navodi da će prisustvo svih optuženih biti od velikog značaja za ishod sudskog procesa.

-To se posebno odnosi na iskaze gospode Boška Bojovića, i Milisava Markovića koji su bili tadašnji pomoćnici ministra unutrašnjih poslova, Pavla Bulatovića. Očekujem nova saznanja oko toga ko je iz državnog vrha donio odluku o izvođenju tih operacija, što će biti od velikog značaja za utvrđenje potpune istine oko ovog nemilog događaja, kazao je Lutovac.

- Mislim da će im trebati skinuti obavezu čuvanja državne tajne, jer je jedan bio pomoćnik ministra za državnu bezbijednos a drugi za javnu bezbijednost. Kada im se to omogući, mislim da oni nemaju šta više da kriju, zaključio je Lutovac.

Portal Analitika