Društvo

Lukšić: Razumijem želju za protestima, ali ne treba protestovati zbog struje

Izvor

On je novinarima u Tivtu kazao da može da se saglasi sa nekim od argumenata koji se iznose, ali ne i sa tim da je organizacije protesta posljedica povećanje cijena struje.

„Jer je ona danas, sa tim povećanjem, manja nego što je bila 2009. i daleko manja nego što je bila 2008. godine“, tvrdi Lukšić.

On je kazao da bi se na isti način mogao odrediti i prema nekim drugim argumentima, je, kako je naveo, najvažnije da svako ko želi da izrazi protest zbog socijalne sistuacije ima pravo na to javila je MINA-BUSINESS.

Lukšić je negirao da je povodom povećanja cijena goriva poručio da građani treba da se „snalaze“.

„To nikada nijesam uradio. Kada bih tako nastupio, to bi značilo da me to ne zanima, i da Vlada ne vodi ekonomsku politiku koja ima za cilj da ublaži posljedice ekonomske krize“, pojasnio je on.

Lukšić tvrdi da je kazao da „svi moramo da se navikavamo na takve okolnosti, jer je kontrola cijene nafte van ingerencija Vlade“.

„Jer, kada bi bila, onda bi to značilo da smo mi uporedo sa SAD i Iranom ravanopravan partner koja se bavi problemom u Zalivu, a mi to nijesmo. I zato moramo da se prilagođavamo onome što su posljedice globalnih dešavanja“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, jedini način da se poboljša ekonomska situacija u Crnoj Gori je stvaranje uslova za ekonomski rast.

„A njega možemo ostvariti samo ukoliko ohrabrujemo strane investitore, ukoliko smo partneri sa njima i ukoliko podržavamo projekte kakav je marina Porto Monenegro“, pojasnio je premijer.

On je rekao da je to mnogo efektniji način suočavanja sa ekonomskom krizom, uz sprovođenje strukturnih reformi, unaprjeđenje poslovnog ambijenta i obezbjeđenje finansijske stabilnosti.

„U tom smislu sam uvijek spreman da ukrstim argumente sa bilo kim ko smatra drugačije“, poručio je Lukšić.

Portal Analitika