Politika

Liberalna partija u subotu o načinu izlaska na izbore

Izvor

Shodno zaključku sa posljednje zajedničke sjednice Predsjedničkog kolegijuma i Savjeta partije, rukovodstvo je nastavilo započete aktivnosti u cilju povratka liberala u državni Parlament i ponudit će najvećem organu stranke najsvrsishodniji model izlaska na parlamentarne izbore.

Na sjednici će se donijeti Odluka o načinu izlaska LPCG na lokalne izbore, koji će se održati istovremeno sa parlamentarnim, u Budvi, Kotoru i Nikšiću, na osnovu prijedloga opštinskih odbora.

Sa III Regionalnom konferencijom liberala koja će održati u Budvi 14. septembra u organizaciji ALDE (Aliansa liberala i demokrata u Evropskom Parlamentu-treće po snazi političke grupacije), LP će ući u završnicu kampanje za parlamentarne i lokalne izbore.

„Iako je Crna Gora po mnogo čemu zemlja čuda, kod nas postoji neskriveni optimizam da ćemo u budućem sazivu državnog Parlamenta imati najmanje dva poslanika, bez obzira na način izlaska na prijevremene parlamentarne izbore, samostalno ili u predizbornoj koaliciji.Tako ćemo mi liberali, koji smo dali ogroman doprinos obnovi državnosti naše države, vjerujući u potrebu izgradnje bolje, pravednije, efikasnije i ekonomski uspješnije Crne Gore, nastaviti davno započetu borbu za bolje sjutra, utemeljenu na evropskim liberalnim vrijednostima i standardima“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika