Obrazovanje

U cilju podsticanja što više mladih da osnovno obrazovanje prošire znanjem iz oblasti ekonomije

Liberalizacija uslova upisa: Od septembra studenti svih fakulteta mogu upisati master na Ekonomskom

Od predstojeće studijske godine, pravo prijave na konkursza upis na master studije na Ekonomskom fakultetu imaće svi kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita ili završenim specijalističkim studijama iz odgovarajuće oblasti nauka, uz polaganje prijemnog ispita.

Liberalizacija uslova upisa: Od septembra studenti svih fakulteta mogu upisati master na Ekonomskom Foto: UCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz UCG, ova liberalizacija dosadašnjih uslova upisa na master studije rezultat je Odluke Vijeća Ekonomskog fakulteta u cilju podsticanja što više mladih ljudi da osnovno obrazovanje prošire znanjem iz oblasti ekonomije i na taj način se prilagode potrebama savremenog tržišta rada.

Za upis na master studije Ekonomskog fakulteta odgovarajuća oblast nauke su područja: društveno-humanističkihnauka, prirodnih-matematičkih, tehničko-tehnoloških, medicinskih, poljoprivrednih nauka kao i umjetnosti.

Upis će biti organizovan krajem septembra, a sve informacije o uslovima upisa i literaturi potrebnoj za pripremu polaganja prijemnog ispita biće dostupne na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.