Zanimljivosti

"Leti perje na sve strane": Banda od 100 divljih kokošaka teroriše selo u Engleskoj

Ako ste mislili da je naslov metaforične prirode – nije. Stanovnici sela u Norfolku na meti su terora više od stotinu divljih kokošaka koje kao banditi izlaze iz obližnje šume i uništavaju im bašte i bude ih noću.

Ilustracija Foto: Shutterstock
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Po uzoru na Robina Huda, kokoške su sigurnost potražile u šumi. Ali po uzoru na šerifa od Notingema nemaju časne namjere, već terorišu selo Snetišem.

Stanovnici kažu da su im proteklih dana od života napravile pakao. Nije poznato ko posjeduje zemlju sa koje kokoške "lansiraju" svoje banditske napade, a seljaci kažu da im je broj naglo narastao, piše Guardian. 

Žale se i na turiste koji, kako bi izašli na obalu da posmatraju ptice, prolaze kroz njihov kraj i ostavljaju hranu kokoškama, pa to privlači i pacove. Zbog toga su porasle i tenzije između mještana i turista, prenosi RTS. 

Seljaci su se već obratili lokalnim vlastima, koje planiraju da potpuno uklone kokoške.

"One su prava napast. Ukoliko dođu u vašu baštu ili vrt, sve raskopaju. Kada iskljucaju i odu, onda dođu pacovi. A tu su i ljudi koji ostavljaju sve i svašta. Prije neki dan je neko ostavio karton škampa. Pacovi u ovim krajevima su prilično veliki i množe se veoma brzo",, ističe lokalni odbornik Rod Makenzi.

Ben King kaže da mora da nosi čepove za uši kako bi mogao noću da spava.

"Van kontrole su. Nije ih više samo nekoliko. Ko god da riješi problem, častiću ga pivom", naveo je King.

Međutim, ima i mještana koji su stali u odbranu jata kokošaka, pravdajući ih da doprinose ruralnom šarmu kraja.

"Ja nemam problem sa kokoškama. Prije nego što smo se preselili ovdje, nismo znali da se bude u četiri ujutru, ali to daje šarm mjestu", istakla je Grem Makvejd, koja se u Snetišem preselila iz Kembridža prije 18 mjeseci.

Portal Analitika