Stav

Politička satira

Lažni sin Dritan Abazović Đoković

Učinjena je greška a zasluge jedne žene opet je preuzeo muškarac. Iako nisam za to da se tuđa djeca uzimaju pod svoje kod nadležnog posvojitelja Srđana Đokovića pokrenula sam postupak rasinjenja Dritana Abazovića. Očekujem od njega da postupi kao pravi muškarac, domaćin, roditelj, hranitelj i posvojitelj

Lažni sin Dritan Abazović Đoković Foto: Pobjeda
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"
Maja Miličković, profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica "Bogougodnica"Autorka
Portal AnalitikaIzvor

Ambasada Crne Gore u Beogradu već se ponaša kao da je sproveden anšlus. Upriličena je svečanost na kojoj je aktuelni premijer Crne Gore Dritan Abazović uručio prilično jeftino urađene zahvalnice “istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom”. Iako je na prvi pogled sve simpatično, slatko i strašno emotivno radi se o događaju koji pokazuje u kolikoj je havariji (raspadu) crnogorska diplomatija. 

Himbeni Dritan Abazović organizovao je svečanost uoči Popisa stanovništva u svojoj zemlji na kojoj su istaknuti i nagrađeni pojedinci uzeli riječ i svi redom negirali kulturni i nacionalni identitet Crne Gore. To nije slučajnost već se radi o pretvornosti i zaplotnjaštvu koji su postali sastavni dio Abazovićevog političkog nastupa i identiteta. 

Možete li zamisliti da sličan događaj organizuje ambasada bilo koje ozbiljne i stabilne zemlje na kojem se negira autentičnost, samosvojnost, različitost zemlje o čijim interesima (ministar, ambasador, osoblje ambasade) treba da brinu i zastupaju ih? Ne možete, jer takvi primjeri ne postoje sem u odnosima Crne Gore i Srbije. Kao ženu i buduću majku i babu, zabrinjava me ukupno zdravstveno stanje premijera Abazovića i otpravnika poslova (čitaj v.d. ambasadora) Predraga Mitrovića. Želim im dobro zdravlje pa sam zato i brižna.

Srđan Đoković: Abazović je moj brat, vratio je imovinu crkvi, Crna Gora i Srbija su za mene jedna država
68
Srđan Đoković: Abazović je moj brat, vratio je imovinu…
17.10.2023 19:30

Dok je govorio Srđan Đoković (u javnosti poznat po tome što je otac najuspješnijeg svjetskog tenisera Novaka ali i po nekim drugim ne baš pozitivnim činjenicama koje bi mogli svesti na pojam “kretenisanje” pri čemu ovaj termin ne treba tumačiti medicinski već figurativno), bojim se (baš se plašim, drhtim) da su Abazović i Mitrović pokazali ponašanje koje zabrinjava. Često sam i sama u životu kao kretenka (figurativno) tražila kretena (figurativno) radi zajedničkog kretenisanja ali ovo što se dogodilo u Ambasadi Crne Gore je dozlaboga suviše i pretjerano.

Naime, dok je Đoković govorio (možda je prikladnije, podvlačim u figurativnom smislu, dok se “kretenisao"), Abazović i Mitrović su sijali. Pogledajte im oči i lice, jasno je da je kod njih u toku bio napad radosti. Njih su se dvojica smijali dok je Đoković - u Ambasadi Crne Gore - govorio da Crne Gore i Crnogoraca nema nego je sve to Srbija i da postoji samo jedan (srpski) narod. Svi su tome, kako to voli reći sestra iz civilnog društva, frenetično aplaudirali. U Ambasadi Crne Gore. Uz aplauze premijera i ministra vanjskih poslova Crne Gore i njenog otpravnika poslova u Beogradu. Iako mnogi ne kapiraju, prvi čin anšlusa se dogodio na toj skarednoj svečanosti.

Ovog puta neću ulaziti u to ko su ostali dobitnici “zahvalnice”. Vraćam se razlogu zbog kojeg se oglašavam. Namjera mi je da dokažem svoju polaznu hipotezu da je Dritan Abazović lažni sin Srđana Đokovića! 

S tim u vezi sam kod nadležnog posvojitelja Srđana Đokovića pokrenula postupak rasinjenja Dritana Abazovića. Poslala sam mu pismo. Suočila ga sa činjenicama. Sada očekujem od njega da postupi kao pravi muškarac, domaćin, roditelj, hranitelj i posvojitelj.

Kao žena koja je od svoje najranije mladosti posvećena vjeri i Bogu, smatram da je neophodno da Đoković, odmah i sada - znači smesta, iz ovih stopa - rasini Abazovića a po hitnom postupku - dok je sve još svježe sa tim zahvalnicama i javnim posvojenjima - pokćeri gospođu Suadu Zoronjić.

maja-Milickovic-mail-foto

Spletom čudnih okolnosti i različitih manipulacija kojima su muškarci skloni sve ono što mu stariji Đoković pripisuje nije Abazovićeva zasluga. Gospođa Zoronjić je bila ta koja je trpjela neprimjerene pritiske i veoma često nasilje. Moja je duhovna, moralna, rodna obaveza da zaustavim kolo muške moći. Da prekinem taj muški trans. Bog mi je svjedok koliko žalim što nisam bila na prijemu u Ambasadi Crne Gore i što nisam pred svima rekla Abazoviću - kao pojavni oblik Grete Thunberg - “How dare you”. 

Ne znam da li bi mi obezbjeđenje dozvolilo da mu priđem, ali bih mu tako slatko očitala jednu duhovno-vaspitnu lekciju zato što je pristao da nezasluženo postane novi Đoković a posebno zato što je to prirodno pravo oduzeo ženi. Jednoj od nas!

Za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima se Crnoj Gori oduzima kulturna baština nije glasao naš voljeni brat Dritan Abazović. Odlučujući glas za usvajanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti dala je naša još draža sestra Suada Zoronjić. 

Sa nabijenim emocijama i jakom energijom - u pravoslavlju se to zove kletva - pozvala sam Srđana Đokovića da ispravi veliku nepravdu koju je učinio jednoj dobroj, mudroj i plemenitoj ženi. Sama sam takva pa dobro znam o čemu i kako govorim! Ne sumnjajte u moj sud!

Znam da Srđan Đoković ima širinu i srce da uz tri sina kao četvrto dijete ima i duhovnu kćerku.

Iako nisam za to da se tuđa djeca uzimaju pod svoje (Đoković je bez pitanja njegove majke Abazovića javno prepoznao za svog četvrtog sina), pravedno je i potrebno da se rasini Abazović. Ako Đoković i ne pokćeri Zoronjić, samo rasinjenje je potvrda da je učinjena greška i da je zasluge jedne žene opet preuzeo muškarac.

Abazoviću, kako se usuđuješ?

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Ano1918_neregistrovani
27.10.2023. 15:44

Skidam kapu i padam na koljena za ovako hrabru , pametnu Crnogorski. Bravo !

6
0
A Anthropos_neregistrovani
21.10.2023. 06:02

Svaka čast Maji, izložila je ruglu jednu degutantnu farsu u kojoj premijer i ambasador CG - javno uživaju, imbecilno se smijulje i klimju glavom na svaki idiotluk i gadluk izgovoren te "večeri šljama"? S obzirom da je negiranje jednog - i to najvećeg naroda - u državi CG - eklatantan primjer rasne diskriminacije - iliti, grubo kršenje Ustava CG ("Član 7 - Zabranjeno je izazivanje ili podsticanje mržnje ili netrpeljivosti po bilo kom osnovu. i Član 8 - Zabranjena je svaka neposredna ili posredna diskriminacija, po bilo kom osnovu.") očekujem pokretanje postupka pred nadležnim sudom u CG. Ono što ovi imbecili ne shvataju je da te infamne večeri nije bila ponižena Crna Gora, niti Crnogorci - poniženi su maloumni učesnici. Ljudi koji su odavno izgubili svaki osjećaj časti?

9
0
S SajAga_neregistrovani
20.10.2023. 06:14

Sve Popisivace(popusace vuckove), Treba Poslat za Srbendiju da Popisuju Zvalavom vucku Stoku, a tu kod nas Mogu samo Popisati Broj Traktora i Konjskih Zaprega ...da vidimo Dal ce biti Dovoljno Da Izdajnike Pretransportujemo tamo do Onih za Koje Ruse Drzavu i Probaju nam Priredit CrnoGorsku Srebrenicu..Jadovi

16
1
Ć Ćalasan_neregistrovani
18.10.2023. 16:52

Dešavaju se tragični dogođaji vezani za CG. I sve liči na događanja po Bosni, Hrvatskoj devedesetih. Lešinari,plaćenici,konvertiti,izdajnici i ostali otpad crnogorski i anticrnogorski trguje sa kolektivnim identitetskim vrijednostima crnogorskog državotvorstva. Rasplet takve ujdurme u režiji velikosrpkog klero-fašizma može biti samo još jedan građanski rat u CG koji bi bio u duhu geo-političkih interesa Srbije i Rusije izlaska na topla mora....

25
0
N Nency_neregistrovani
18.10.2023. 16:01

Aha,sad nam je jasnije zašto si takvo g....,ličiš na srđana đokovića🤣🤣🤣

30
0
X Xaxaxaxa_neregistrovani
18.10.2023. 13:28

Vrhhhh,Majo mi te❤❤❤❤

53
2
L Lijepo_neregistrovani
18.10.2023. 12:59

Napisano sa puno duha i šarma, slažem se oko zakona o vjeroispovijesti i to je tako ali Dritan je napravio još goti potez, potpisao je TU, to što je on uradio kosi se sa zdravim razumom, predati crnogorsku crkvenu imovinu tuđoj crkvi Srbije, to svijet ne poznaje. Te stoga prvo mjesto za odgovornost zloupoyrebe službenog položaha ipak pripada Abazovicu zato ga je i Đokovic posinio odnosno prisvojio kao nagradu za odrađeno.

51
2
O Objektivno_neregistrovani
18.10.2023. 13:07

@Lijepo_neregistrovani tako je,ali da bi se mogao potpisati tzv.TU morao se prvo promijeniti zakon za koji Dritan nije imao pravo da glasa,glasala je Suada pod sumnjivim okolnostima. Filip se povukao,a Suada ulecela u ponoc.

48
2
M Mina_neregistrovani
27.10.2023. 07:31

Mogao je da saceka novu vlast i Jakova, pa bi onda bio dobar .Bilo je samo pitanje trenutka,a eto nam ga Ustavni sud ,pa neka ga ponisti,ako nije u skladu sa Zakonom o slobodi vjeroispovjesti.Zalicemo za Dritanom,kada vidimo na djelu Milojka i ekipu,ne mozemo zamisliti sto ce nam sklepana ekipa uraditi.Upropastice javne finansije,to je sigurno.

3
2
p penzioner_neregistrovani
18.10.2023. 12:31

Genijalno,postovanje Majo .

65
3
Z Zora_neregistrovani
18.10.2023. 12:26

Bravooo!

63
3
B Brat_neregistrovani
18.10.2023. 12:20

Bravo! Taman je tako kako si napisala. Kao i uvijek..

71
3