Politika

Politička satira

Borci protiv „mafiokratije“

Što li će tek smisliti raščinjeni Brat Abaz, jer bez funkcije ne može biti miljenik ni mjesne zajednice, a kamoli nekog „bratskog“ klana! Bolje će svakako proći oni čiji je bivši obraz vrijedio ekrana od 55 inča!

Borci protiv „mafiokratije“ Foto: Pobjeda
Sreten Vujović
Sreten VujovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Ne prođe gotovo ni jedan dan, a da se ne uvjerimo kako su predstavnici naaaaroda u stvari dobro uvježbali tehniku „Dršte lopova“! Ovo ne znači da treba amnestirati prethodne kradljivce, a ponajmanje one iz NVO sektora, koji se ne oglasiše niti jednom zbog narušavanja elementarnih prava nacionalnih Crnogoraca, ili onih „grantoprežalica“ i „grantožderača“, koji dobijaju visoka francuska priznanja za borbu protiv korupcije i kriminala, a sami su debelo „omastili brkove“ od istog tog „organizovanog kriminala“! 

Iluzorno je očekivati od francuskog ambasadora Timonijea da se izvini Cetinjanima, koje je proglasio fašistima, samo zato što su koristili svoje Ustavno pravo protesta protiv fašistoidne izjave Jakova (Nejakog) Milatovića: „Što ako pogine 10 Crnogoraca?“ 

Što bi sa devastacijom Francuske, tokom demonstracija, negđe u isto vrijeme, kada je gorjelo sve što se dalo zapaliti, pa čak i biblioteka sa preko milion knjiga!? Nestašni i čovjekoljubivi Timonije!

Srbin po rođenju nema što dokazivati; on to jeste u samom svom biću! Ali, sluga mora svakoga dana uraditi "domaći zadatak"

Jedan mlađani posrbljeni Crnogorac iz Nikšića podnio je ostavku na funkciju dobijenu „po dubini“, možda i jošnekoj „dimenziji“, jer je proradilo janjičarsko dostojanstvo, bolje reći sujeta, da ga željezarci, koji su se volšebno transformisali u solarne „čarobnjake“, umjesto da proizvode čelik, više ne vide kao „oslobodioca“! Naime, kada se kompletna konstrukcija „ogoli“, ostaje da ih je on „oslobodio“ i udaljio od osnovnog zanimanja! Tako se „kalio čelik“! 

Kada bi nekim slučajem magarce odlikovali za rad imali bi zlatni samar, ali ih to ne bi udaljilo od osnovnog zanimanja!

Odavno je rečeno: "Ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju"! Zato bi bilo bolje da je ovaj „velikomučenik“ Crkve Srbije, malo manje igrao ulogu janjičara "srpskog sveta"! Možda ga na kraju kao i popa „Macu“ proglase za sveca! 

Već smo se navikli na nenormalnost, kao normalno stanje (ne)svijesti

Srbin po rođenju nema što dokazivati; on to jeste u samom svom biću! Ali, sluga mora svakoga dana uraditi "domaći zadatak", neki poseban fukarluk da bi mu gazda za taj dan vjerovao! Pa opet sve ispočetka! Razumijem, to je noćna mora, nema se vremena za gubljenje, jer se i u toku sna morasmišljati „šifra“ dokaza vjernosti za naredni dan! 

Što li će tek smisliti raščinjeni Brat Abaz, jer bez funkcije ne može biti miljenik ni mjesne zajednice, a kamoli nekog „bratskog“ klana! Bolje će svakako proći oni čiji je bivši obraz vrijedio ekrana od 55 inča!

Već smo se navikli na nenormalnost, kao normalno stanje (ne)svijesti, poput onoga tipa, koji je nakon dužeg boravka na psihijatriji priznao svom terapeutu: „Hvala, doktore! Ubijedili ste me da nijesam zrno kukuruza i da me kokoške neće pokljucati! Znaju li kokoške za to!?“

I opet sve ispočetka!

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M MIRKO_neregistrovani
12.11.2023. 12:43

KO JE OVAJ ČOVJEK?

3
7
R RIR_neregistrovani
12.11.2023. 11:39

...nista bez SVAKA ČAST ! velika je cenzura komentara na "Analitiku" pogotovo ako damo bilo kakvi komentar za SS tzv.SPC okupatorsku u CG ili komentar za Nedostojnog popa ! /bravo Analitika !/

9
0
d dragan_neregistrovani
12.11.2023. 11:05

Svaka cast Gospodine. Respekt!

11
0
M Mićko_neregistrovani
12.11.2023. 11:40

@dragan_neregistrovani veliki patriota i Crnogorac, proganjan ali uvijek na svom putu, svaka čast profesore!

8
0