Košarka

"Nijesam se ni na koji način miješao u rad bilo kojeg saveza"

Lalević: Prepiska između mene i Pekovića nije pravno obavezujuće prirode

Načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih Miloš Lalević reagovao je na tekst M portala "Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja posao za Pekovića", koji smo prenijeli na našem portalu.

Lalević: Prepiska između mene i Pekovića nije pravno obavezujuće prirode Foto: Privatna arhiva
Portal AnalitikaIzvor

Lalević je u reagovanju odbacio sve tvrdnje koje povezuju njegovo radno mjesto i uticaj Ministarstva u kontekstu procesa u Košarkaškom savezu Crne Gore. 

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

„Zbog javnosti i organa u kojem radim dužan sam da dam odgovor vezano za navode iz Vašeg teksta pod naslovom „Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja poslove za Pekovića“ koji je objavljen dana 18.09.2023.godine. Prije svega, radi se o mom privatnom mail nalogu a ne službenom, takođe, radi se o privatnoj prepisci mene i gospodina Nikole Pekovića koja nije pravno obavezujuće prirode, a svakako ne predstavlja uticaj Ministarstva sporta i mladih jer se uopšte ne radi o aktu ovog organa.

Kao dugogodišnji službenik sportske oblasti poznajem predsjednike nacionalnih sportskih saveza ali i ostale kolege zaposlene u sportskoj oblasti i sarađujem uspješno sa njima dugi niz godina, a zbog mog profesionalnog poziva magistra sportskog prava često komuniciram sa kolegama po pitanju aktuelnih tema iz oblasti sporta.

Na pitanje gospodina Nikole Pekovića kojeg poznajem duži niz godina kroz sportsku oblast, za mišljenje kao stručnjaka za sportsko pravo vezano za sadržinu određenih tehničkih akata (pozivi i slično), u privatnoj prepisci sam dao svoje lično mišljenje, bez interesa, kao fizičko lice, koje nije službene prirode, nije obavezujuće a prije svega nije akt Ministarstva sporta i mladih. 

Dodatno, sadržina navedenog akta ne može imati nikakvu pravnu posljedicu, riječ je o aktu tehničke prirode čija je sadržina manje više definisana Zakonom o sportu.

S druge strane, nijednim službenim aktom iz nadležnosti Odjeljenja kojim rukovodim nijesam se ni na koji način miješao u rad bilo kojeg saveza, što je i nemoguće, jer same nadležnosti ovog Odjeljenja odnose se na saradnju sa državnim organima i sportskim organizacijama drugih država a ne na statusna pitanja sportskih organizacija u Crnoj Gori.

Zato odbacujem sve tvrdnje koje povezuju moje radno mjesto i uticaj Ministarstva u kontekstu procesa u Košarkaškom savezu Crne Gore“, naveo je Lalević u reagovanju.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m mikeli_neregistrovani
19.09.2023. 06:20

sramotno je slavnog sportistu kakav ja Pekovic dovoditi u vezu sa ovim covjekom..................

0
0
m mikeli_neregistrovani
19.09.2023. 06:18

Ovaj gdin je zaposlen nezakonito, poltron i vrlo los covjek. U kakve ruke je dosao crnogorski sport, on Lalosevic, Simonovic.............. bruka

0
0
M Misko_neregistrovani
18.09.2023. 14:45

Lalebicu koliko si partija promijenio.U svakoj corbi si zaprska a u stvari strucnjak nikakav.Poltronises nevidjeno! Svakoj vlasti zakrpa.

4
0
b barbonaca_neregistrovani
18.09.2023. 13:11

preletacu obicni bolje da si cutao

8
0