Košarka

Kako je tehnička greška predsjednika KSCG razotkrila uticaj Ministarstva za sport na dešavanja u ovoj organizaciji

Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja posao za Pekovića

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković sigurno nije imao namjeru da kompletnom savezu i crnogorskoj javnosti razotkriva svoje veze sa Ministarstvom za sport i načelnicima ove institucije, ali je tehničkom greškom koju je napravio u petak, 15. septembra, učinio upravo to.

Načelnik odjeljenja u Ministarstvu obavlja posao za Pekovića Foto: KSCG/Arhiva
M portalIzvor

Naime, Peković je 15. septembra u 11 sati i 29 minuta primio mejl od načelnika odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih Miloša Lalevića, u kojem je bio sročen dopis za Radosava Jovanovića, predsjednika Skupštine KSCG.

Očigledno je Lalević obavio posao koji kao načelnik odjeljenja u ministarstvu nikako nije smio da radi –prema ranijem dogovoru sa Pekovićem napisao dopis za Jovanovića u kojem se od njega traži da sazove vanrednu sjednicu Skupštine KSCG sa samo jednom tačkom dnevnog reda, izborom svih članova Upravnog odbora KSCG. 

Samo dva minuta kasnije, u 11 sati i 31 minut, Peković je proslijedio mejl od Lalevića na adrese zaposlenih u KSCG, bez ikakvih intervencija, pa je svima bilo vidljivo da je dopis zapravo stigao iz Ministarstva sporta i mladih, a ne od predsjednika KSCG.

blob

Na ovaj način su se Ministarstvo sporta i mladih, ministar Vasilije Lalošević i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević najgrublje umiješali u rad Košarkaškog saveza Crne Gore, što je u suprotnosti sa važećim Zakonom o sportu.

Iz dopisa koji je načelnik Lalević sročio za Pekovića ostaje nejasno koga planiraju da izaberu u novi Upravni odbor KSCG, jer u prijedlogu za sazivanje sjednice Skupštine nije navedeno ni jedno ime, a održavanje je predloženo već za 20. septembar.

blob-1
blob-2


Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d djusta_neregistrovani
18.09.2023. 12:19

KSCG kao i cg vode neznalice koji ni trafiku ne mogu voditi jer su elementarno nepismeni!!

2
0
b barbonaca_neregistrovani
18.09.2023. 11:05

i lalevica je dps stvorio eto im ga sad

11
0