Politika

Ističe kako je posrijedi odavanje tajnih podataka

Laković: Predložiću Odboru da podnesemo krivičnu prijavu, ako ne budu htjeli, podnijeću je sam

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković kazao je da će predložiti kolegama u tom skupštinskom tijelu da podnesu krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca zbog krivičnog djela odavanja tajnih podataka.

Laković: Predložiću Odboru da podnesemo krivičnu prijavu, ako ne budu htjeli, podnijeću je sam Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Ako se članovi Odbora ne saglase sa tim, kako dodaje,  on će sam podnijeti krivičnu prijavu.

Podsjetimo, sve se dešava nakon što su Vijesti objavile tekst sa navodnim informacijama sa zatvorenog dijela sjednice tog odbora.

"Predložiću kolegama u Odboru za bezbjednost i odbranu na sjutrašnjoj sjednici da razmotrimo varijantu da podnesemo krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca zbog krivičnog djela odavanja tajnih podataka. Ako se članovi Odbora ne saglase sa tim, pretpostavljam da ću onda ja u svoje ime podnijeti krivičnu prijavu. Smatram da tužilaštvo treba da otvori predmet i da ispita na koji način su izašli podaci ili djelovi podataka sa zatvorene sjednice", poručio je on, a prenosi Pobjeda.

Laković nije želio da komentariše da li su objavljeni podaci tačni, jer, kako je rekao, na to ga obavezuje zakon.

"Ne mogu da komentarišem podatke objavljene u tekstu, jer me na to obavezuje zakon, ali ono što je na naslovnici vrlo je tendenciozno i netačno. O samim podacima ne mogu se javno oglašavati, ne bih smio po zakonu ni da ih potvrdim niti da negiram njihovu tačnost", dodao je on.

Portal Analitika