Zdravlje

Kumburović: Postoje uslovi za otvaranje kliničkog centra u Kotoru

Kotorani s nestrpljenjem očekuju otvaranje kliničkog centra, jer je, kažu, vrijeme na putu do Podgorice često rizik za pacijente. Ipak, proces stvaranja prostornih i kadrovskih potencijala će potrajati, iako u kotorskoj bolnici kažu da postoje uslovi.

Kumburović: Postoje uslovi za otvaranje kliničkog centra u Kotoru Foto: RTCG
RTCGIzvor

Kako je rekao dr Davor Kumburović, direktor Opšte bolnice Kotor, makar jedan spašen život opravdava odluku o otvaranju kliničkog centra.

"Imamo između 150 i 300 pacijenata, to je sasvim dovoljno vez transformacije u kliničko-bolnički centar da ova regija zaslužuje da ima angio salu", rekao je Kumburović.

On je rekao da samo treba zamisliti pacijenta koji prođe kroz gužvu kotorske bolnice pa onda opet kroz gužvu Kliničkog centra Crne Gore.

"Imamo prostora za gradnju, 19.100 kvadrata, uz postojeći objekat, a i nekih tri do pet hiljada kvadrata gdje može da se nadograđuje", naveo je Kumburović.

Kako je navela Anđela Kolaković, učenica medicinske škole na praksi, ostali bi da rade ako bi bilo uslova.

Takođe, Nikoleta Korać, učenica na praksi, navodi da ih uče kako da se ophode prema pacijentima, da budu ljubazni.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p podujam_neregistrovani
07.05.2023. 10:58

Jos samo doktore da se nadje,nema ko ni u Meljine,Risan i Kotor da radi ni sada!Ali kad se moze sanjati o svemirskom programu ove tkzv ‘vlade’,onda i ovo …..

3
0
U U_prolazu_neregistrovani
07.05.2023. 08:46

Samo da vidim da li ovo dobro razumijem.... budući KC KO je za jug, a to uključuje I BR I UL... da li neko pri zdravoj pametii I elementarnoj logici može da misli da će se iz BR ili UL prije stići do KO nego do PG tokom cijele godine a naročito u periodu apr-sept ... da napomenem BR-PG je 41 km a BR-KO je 61 km

6
0
T Tralala_neregistrovani
07.05.2023. 08:20

Kumburovicu ti si dobar covjek cim u tim godinama volis bajke.

7
0
d djusta_neregistrovani
07.05.2023. 08:10

Treba i u Pluzine otovoriti klinicki centar!!

6
0