Društvo

Prijave do 13. juna

"Krv nije voda": UCG poziva studente na akciju dobrovoljnog davanja krvi

Univerzitet Crne Gore u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi 15. juna, u 10 sati, u zgradi tehničkih fakulteta.

"Krv nije voda": UCG poziva studente na akciju dobrovoljnog davanja krvi Foto: UCG
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama Zavoda, svakom četvrtom građaninu je neophodna transfuzija krvi tokom života, dok tek svaki četrdeseti da krv jednom godišnje. Krv je jedini lijek koji nema zamjenu i ne može se dobiti vještačkim putem te su davaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka.

„Pozivamo zaposlene Univerziteta Crne Gore kao i studente da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i da humanim činom - davanjem krvi, nesebično pomognu nekome kome od ove dragocjene tečnosti zavisi poboljšanje zdravstvenog stanja, pa i život“, saopštili su iz Univerziteta. 

Kako su naveli, prijavu za dobrovoljnu akciju, uz lične podatke (ime i prezime), potrebno je poslatina mejl adresu pr@ucg.ac.me ili podatke ostaviti pozivom na broj 020/414-274, do 13. juna tekuće godine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.