Politika

Krapović-Hovakimian: Prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Jermenije Ašotom Hovakimianom. 

Krapović-Hovakimian: Prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi Foto: MOD
Portal AnalitikaIzvor

Krapović je, kako navode, izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje biti unapređivana u narednom periodu.

Pozdravio je doprinos koji Jermenija pruža NATO misijama i operacijama, u vidu angažovanja svojih trupa u okviru NATO snaga na Kosovu (KFOR). Nadovezao se konstatacijom da je Zapadni Balkan region čiju je trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera i integraciju u evropske i evroatlantske strukture. 

Ministar je upoznao sagovornika sa najznačajnijim rezultatima koje je 44. Vlada Crne Gore ostvarila u prvih stotinu dana.

"Dodao je da će Crna Gora nastaviti da sprovodi svoju spoljnopolitičku agendu na kojoj su glavni prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi koji će našu državu preporučiti da postane sljedeća članica EU. Ohrabrio je ambasadora Hovakimiana da Jermenija nastavi da jača nacionalne demokratske i odbrambene kapacitete kroz angažovanje u okviru NATO mehanizama namijenjenih partnerima", navodi se u saopštenju. 

Ambasador Hovakimian je pozdravio ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju regionalne stabilnosti, saglasivši se da svaki nesporazum treba rješavati putem dijaloga.

"Kazao je da će Jermenija nastaviti da doprinosi bezbjednosti Zapadnog Balkana kroz učešće u NATO misiji na Kosovu. Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na polju vladavine prava i jačanja institucionalnih kapaciteta. U osvrtu na jermenske bezbjednosne izazove, uputio je apel za dodatnim posredovanjem međunarodne zajednice u rješavanju konflikta između Jermenije i Azerbejdžana", zaključuje se u saopštenju. Portal Analitika